Mátrai borzaska friss salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Borzaska
-
167g sertéshús277 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
42g sajt147 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
59 kcal
-
28g napraforgó olaj63 kcal
Saláta
-
67g jégsaláta9 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
50g uborka7 kcal
-
7g almaecet1 kcal
-
7g fehérborecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1026
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Borzaska
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Saláta
-
400g jégsaláta53 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
300g uborka44 kcal
-
40g almaecet8 kcal
-
40g fehérborecet8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
Összesen
6156
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Borzaska
-
22.7g sertéshús38 kcal
-
11.4g burgonya7 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
5.7g sajt20 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
3.9g napraforgó olaj9 kcal
Saláta
-
9.1g jégsaláta1 kcal
-
5.5g sárgarépa2 kcal
-
6.8g paprika1 kcal
-
6.8g paradicsom1 kcal
-
2g lilahagyma1 kcal
-
6.8g uborka1 kcal
-
0.9g almaecet0 kcal
-
0.9g fehérborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Összesen
141
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.2 g
Zsír
-
Összesen 52.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1723.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 473.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 1305 micro
-
β-karotin 3485 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
1026
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 361.2 g
Zsír
-
Összesen 317.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 1691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10342.1 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 503 mg
-
Kálcium 2243 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 4517 mg
-
Nátrium 2349 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2840.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3230 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 356 mg
-
D vitamin: 421 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 1379 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 7829 micro
-
β-karotin 20912 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 7721 micro
-
Lut-zea 3962 micro
Összesen
6156
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 178 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 176 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Borzaska
-
50 dkg burgonya
-
40 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
40 ml tejföl
-
6 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 dl napraforgó olaj
Saláta
-
3 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db paprika
-
3 közepes db paradicsom
-
1 közepes db lilahagyma
-
30 dkg uborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 ek olívaolaj
Elkészítés
Borzaska
- Megmossuk a húst, folpack alatt kicsit kiklopfoljuk, utána sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal átkenjük, majd pihentetjük, amíg a bundáját elkészítjük. Megtisztítjuk a fokhagymát, kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.
- Megtisztítjuk, megmossuk a burgonyát, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét, sózzuk, fűszerezzük, 2-3 gerezd fokhagymával ízesítjük, majd beletesszük a tojásokat és annyi lisztet, amitől összeáll a tészta. Alaposan összedolgozzuk.
- Olajat hevítünk egy serpenyőben (bőségesen, hogy majd ellepje a húsokat).
- A húsokat megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában, és azonnal sütjük (kb. 10 perc), utána igény szerint papírtörlőn leitatjuk.
Saláta
- Megtisztítjuk, majd megmossuk a salátát, zöldségeket, és egyforma méretűre daraboljuk (a salátalevélből néhányat tegyünk félre, mert ebben tálaljuk a kész salátát). Az egészet egy nagyobb, zárható tetejű dobozba tesszük, alaposan összerázzuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
- Közben elkészítjük a dresszinget a sóból, borsból, olajból és az ecetekből, melyet ízlés szerint még fűszerezhetünk (pl. tárkonnyal). Egy zárható tetejű üvegben alaposan összerázzuk, és tálalásig félretesszük.
- A húst zúzott fokhagymával (ízlés szerint) ízesített tejföllel és frissen reszelt sajttal tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1961
- Feltöltés dátuma: 2020. július 17.
Ajánló
Érdemes először a salátával kezdeni, hogy a húst forrón tálalhassuk vele. A salátalevélbe tányéronként 1 nagyobb kupacnyi kész salátát teszek, majd az öntetet mindenki maga teszi rá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
A közkedvelt húsételünk, mely csak első pillantásra macerás. Egyedivé is tudjuk tenni pácolással, vagy a tejfölbe fokhagymán kívül más fűszereket is csempészhetünk. Érdemes elkészíteni.