r
Nosalty Logó

Mátrai borzaska friss salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juhász István
Mátrai borzaska friss salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 1026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 141 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1305 micro
  • β-karotin
    3485 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    361.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10342.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    2243 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    4517 mg
  • Nátrium
    2349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2840.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3230 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    1379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    7829 micro
  • β-karotin
    20912 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    3962 micro
Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Borzaska

Saláta

Elkészítés

Borzaska

  1. Megmossuk a húst, folpack alatt kicsit kiklopfoljuk, utána sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal átkenjük, majd pihentetjük, amíg a bundáját elkészítjük. Megtisztítjuk a fokhagymát, kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.
  2. Megtisztítjuk, megmossuk a burgonyát, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét, sózzuk, fűszerezzük, 2-3 gerezd fokhagymával ízesítjük, majd beletesszük a tojásokat és annyi lisztet, amitől összeáll a tészta. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Olajat hevítünk egy serpenyőben (bőségesen, hogy majd ellepje a húsokat).
  4. A húsokat megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában, és azonnal sütjük (kb. 10 perc), utána igény szerint papírtörlőn leitatjuk.

Saláta

  1. Megtisztítjuk, majd megmossuk a salátát, zöldségeket, és egyforma méretűre daraboljuk (a salátalevélből néhányat tegyünk félre, mert ebben tálaljuk a kész salátát). Az egészet egy nagyobb, zárható tetejű dobozba tesszük, alaposan összerázzuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  2. Közben elkészítjük a dresszinget a sóból, borsból, olajból és az ecetekből, melyet ízlés szerint még fűszerezhetünk (pl. tárkonnyal). Egy zárható tetejű üvegben alaposan összerázzuk, és tálalásig félretesszük.
  3. A húst zúzott fokhagymával (ízlés szerint) ízesített tejföllel és frissen reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1961
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 17.

Ajánló

Érdemes először a salátával kezdeni, hogy a húst forrón tálalhassuk vele. A salátalevélbe tányéronként 1 nagyobb kupacnyi kész salátát teszek, majd az öntetet mindenki maga teszi rá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mátrai borzaska friss salátával
Juhász István 36 recept

A közkedvelt húsételünk, mely csak első pillantásra macerás. Egyedivé is tudjuk tenni pácolással, vagy a tejfölbe fokhagymán kívül más fűszereket is csempészhetünk. Érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

Borzaska

Saláta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...