Mascarponés őszibaracktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5 kcal
-
32g őszibarack12 kcal
A díszítéshez
-
16g őszibarack6 kcal
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
254g őszibarack95 kcal
A díszítéshez
-
127g őszibarack48 kcal
Összesen
2687
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
7.8g tojás10 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
17.7g mascarpone72 kcal
-
7.1g porcukor27 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
21.3g joghurt13 kcal
-
0g agar agar0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
14.2g habtejszín41 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
18g őszibarack7 kcal
A díszítéshez
-
9g őszibarack3 kcal
Összesen
190
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 99.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 184.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1819.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 592 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.9 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 799.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 853 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 784 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
2687
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
2 db tojás
-
2 ek porcukor
-
2 púpozott ek finomliszt
-
0.5 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
100 g porcukor
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta elkészítése:
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a porcukrot.
- Egyesével a habhoz keverjük a tojássárgákat. Fakanálra váltunk és a sütőporral elvegyített lisztet óvatosan beleforgatjuk.
- A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőbe dugjuk (légkeverésen) kb. 15 percre (tűpróba).
- Miutána kihűlt a forma, visszatesszük bele a piskótát, ui. ebben fogjuk megdermeszteni a tortát.
- Krém elkészítése:
- Egy tálban a mascarponét a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat.
- Az őszibarackokat meghámozzuk, az egyiket turmixban pürésítjük, a másikat apró darabokra vágjuk.
- A pépesített barackot a joghurttal felmelegítjük, az agar-agarral (vagy zselatinnal) és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Mikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a mascarponéhoz.
- A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés-joghurtos krémhez. A végén belekeverjük az apróra vágott őszibarackot és az egészet a tortaformában lévő, vékony piskótalapra simítjuk.
- Fóliával lefedve, legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük (az sem baj, ha egy egész napra ott felejtjük).
- A hűtőből kivéve levesszük a tortáról a formát és hámozatlan, vékony szeletekre vágott őszibarackkal díszítve tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 271
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 60095
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Valami gyümölcsös édességre vágytunk. Adott volt a finom őszibarack, a hűtőben pedig a mascarpone és ez kerekedett belőle.