r
Nosalty Logó

Mascarponés őszibaracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Mascarponés őszibaracktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 2687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a porcukrot.
  3. Egyesével a habhoz keverjük a tojássárgákat. Fakanálra váltunk és a sütőporral elvegyített lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőbe dugjuk (légkeverésen) kb. 15 percre (tűpróba).
  5. Miutána kihűlt a forma, visszatesszük bele a piskótát, ui. ebben fogjuk megdermeszteni a tortát.
  6. Krém elkészítése:
  7. Egy tálban a mascarponét a cukorral simára keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat.
  8. Az őszibarackokat meghámozzuk, az egyiket turmixban pürésítjük, a másikat apró darabokra vágjuk.
  9. A pépesített barackot a joghurttal felmelegítjük, az agar-agarral (vagy zselatinnal) és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Mikor kezd kihűlni, hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  10. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés-joghurtos krémhez. A végén belekeverjük az apróra vágott őszibarackot és az egészet a tortaformában lévő, vékony piskótalapra simítjuk.
  11. Fóliával lefedve, legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük (az sem baj, ha egy egész napra ott felejtjük).
  12. A hűtőből kivéve levesszük a tortáról a formát és hámozatlan, vékony szeletekre vágott őszibarackkal díszítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 60095
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyümölcsös édességre vágytunk. Adott volt a finom őszibarack, a hűtőben pedig a mascarpone és ez kerekedett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...