r
Nosalty Logó

Mascarponés gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MotorosMedve
Mascarponés gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

A tetejére

Összesen 1242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

A tetejére

Összesen 6203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    371.1 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 6203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

A tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk, és a cukor felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A cukor másik felével fehéredésik verjük robotgéppel a tojássárgáját is. Továbbra is robotgéppel a felvert fehérjét és a felvert sárgáját összedolgozzuk. Nem kell félni, ettől nem fog összeesni a habunk. A lisztet fakanál segítségével óvatosan, lassan adagolva a tojáshabba forgatjuk.
  2. A masszát kizsírozott, kilisztezett tortaformába tesszük. Ez az adag a nagyobb tortaformába is elég lesz.
  3. A piskótát 180 fokon 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. (Kb. 10 percig tilos kinyitni a sütőt, különben összeesik!) A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, azután vegyük ki a formából, és vágjuk félbe. Így két tortalapot kapunk, amiket majd egy sima tányéron vagy tortatányéron fogunk betölteni.

Krém

  1. A 2,5 csomag (kiolvadt) gesztenyemasszát a nagy doboz mascarponéval összedolgozzuk. Kicsit robotgéppel lazíthatunk a gesztenye állagán, mielőtt beletennénk a mascarponét, úgy könnyebb lesz összedolgozni.
  2. A fél literes hulalát felverjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ennek a fele mennyiségét a gesztenyés-mascarpone krémbe keverjük, a többit elrakjuk a torta tetejére.
  3. A krém 3/4-ét betöltjük a két kisült piskótalap közé.

A tetejére

  1. A gesztenyés krém maradék 1/4 részét a tortánk tetejére kenjük. Az oldalára ebből nem szükséges rakni.
  2. A hulala maradék felét is elosztjuk: 1/3-át habzsákba rakjuk, a többivel pedig bevonjuk a tortát (az oldalát is).
  3. A csokoládét lereszeljük, a maradék fél csomag gesztenyemasszát a tortára reszeljük. Habzsákkal és csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 88
  • 7 napos nézettség: 627
  • Össznézettség: 114348
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MotorosMedve 1 recept

Anyukám az elmúlt időszakban nagyon sok tortát süt, a család nem kicsi örömére. Ez a recept is az ő saját ötlete volt, egy jó kis névnapi sütemény lett belőle. Aki nem szereti a túlzottan édes süteményeket, annak tökéletes választás lesz :) A piskótából két lap lesz, nem kell megijedni, ha nem nyitogatjuk a sütőt, akkor is nagyon szépen fel fog jönni, sütőpor nélkül is. A cukor helyettesíthető a piskótában xilittel és eritrittel is, illetve cukrozott hulala helyett lehet venni cukormenteset, és szintén xilittel vagy eritrittel édesíthetjük a krémet, kedvünk szerint. Nálunk bevált, ha olaj és egyéb zsiradék helyett sertészsírral kenjük ki a tortaformát, így biztosan nem fog beleragadni a nem teflonos formába sem a piskótánk.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...