Mascarponés gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MotorosMedve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
66g tojás83 kcal
-
24g cukor93 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
Krém
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
126 kcal
A tetejére
-
126 kcal
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
10g tejcsokoládé54 kcal
Összesen
1242
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
Krém
-
625g gesztenyemassza1119 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
A tetejére
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
125g gesztenyemassza224 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
Összesen
6203
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
13.9g tojás18 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
5.1g finomliszt18 kcal
Krém
-
26.4g gesztenyemassza47 kcal
-
21.1g mascarpone85 kcal
-
10.5g növényi habtejszín26 kcal
A tetejére
-
10.5g növényi habtejszín26 kcal
-
5.3g gesztenyemassza9 kcal
-
2.1g tejcsokoládé11 kcal
Összesen
260
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
1242
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 117.7 g
Zsír
-
Összesen 371.1 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2081.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 809 mg
-
Nátrium 755 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.8 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 236.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 889 mg
-
Retinol - A vitamin: 494 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1485 micro
Összesen
6203
kcal
- 9% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
Krém
-
500 g mascarpone
-
250 ml növényi habtejszín
A tetejére
-
250 ml növényi habtejszín
-
50 g tejcsokoládé
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a tojásokat különválasztjuk, és a cukor felével a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A cukor másik felével fehéredésik verjük robotgéppel a tojássárgáját is. Továbbra is robotgéppel a felvert fehérjét és a felvert sárgáját összedolgozzuk. Nem kell félni, ettől nem fog összeesni a habunk. A lisztet fakanál segítségével óvatosan, lassan adagolva a tojáshabba forgatjuk.
- A masszát kizsírozott, kilisztezett tortaformába tesszük. Ez az adag a nagyobb tortaformába is elég lesz.
- A piskótát 180 fokon 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. (Kb. 10 percig tilos kinyitni a sütőt, különben összeesik!) A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, azután vegyük ki a formából, és vágjuk félbe. Így két tortalapot kapunk, amiket majd egy sima tányéron vagy tortatányéron fogunk betölteni.
Krém
- A 2,5 csomag (kiolvadt) gesztenyemasszát a nagy doboz mascarponéval összedolgozzuk. Kicsit robotgéppel lazíthatunk a gesztenye állagán, mielőtt beletennénk a mascarponét, úgy könnyebb lesz összedolgozni.
- A fél literes hulalát felverjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ennek a fele mennyiségét a gesztenyés-mascarpone krémbe keverjük, a többit elrakjuk a torta tetejére.
- A krém 3/4-ét betöltjük a két kisült piskótalap közé.
A tetejére
- A gesztenyés krém maradék 1/4 részét a tortánk tetejére kenjük. Az oldalára ebből nem szükséges rakni.
- A hulala maradék felét is elosztjuk: 1/3-át habzsákba rakjuk, a többivel pedig bevonjuk a tortát (az oldalát is).
- A csokoládét lereszeljük, a maradék fél csomag gesztenyemasszát a tortára reszeljük. Habzsákkal és csokival díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 239
- 7 napos nézettség: 1270
- Össznézettség: 119495
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MotorosMedve
1 recept
Anyukám az elmúlt időszakban nagyon sok tortát süt, a család nem kicsi örömére. Ez a recept is az ő saját ötlete volt, egy jó kis névnapi sütemény lett belőle. Aki nem szereti a túlzottan édes süteményeket, annak tökéletes választás lesz :) A piskótából két lap lesz, nem kell megijedni, ha nem nyitogatjuk a sütőt, akkor is nagyon szépen fel fog jönni, sütőpor nélkül is. A cukor helyettesíthető a piskótában xilittel és eritrittel is, illetve cukrozott hulala helyett lehet venni cukormenteset, és szintén xilittel vagy eritrittel édesíthetjük a krémet, kedvünk szerint. Nálunk bevált, ha olaj és egyéb zsiradék helyett sertészsírral kenjük ki a tortaformát, így biztosan nem fog beleragadni a nem teflonos formába sem a piskótánk.