Mascarponés-diós rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
25g finomliszt91 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
42g sütőtök16 kcal
-
17g dió109 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
150g finomliszt546 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
250g sütőtök95 kcal
-
100g dió654 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4143
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskóta
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
13.9g cukor54 kcal
-
19.3g sütőtök7 kcal
-
7.7g dió51 kcal
Krém
-
19.3g mascarpone78 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
320
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 693.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 292 micro
-
β-karotin 1497 micro
-
β-crypt 1217 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 231.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4162.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 2555 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.7 g
-
Cukor 318 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 323.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1761 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 1751 micro
-
β-karotin 8981 micro
-
β-crypt 7302 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
4143
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 564 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
320
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Piskóta
-
15 dkg finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál sütőpor
-
fahéj ízlés szerint
-
1 teáskanál só
-
3 db tojás
-
18 dkg cukor
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
12 dkg porcukor
-
6 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Piskóta
- Először összeforgatjuk a száraz alapanyagokat: liszt, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj, szegfűszeg és só.
- A tojásokat a kétféle cukorral habosra verjük, majd kisebb adagokban belekeverjük a tökpürét is.
- Végül szintén kisebb adagokban beleforgatjuk a lisztes keveréket is. Ezután egy sütőpapírral bélelt és olajjal is megkent tepsibe simítjuk a piskótaszerű masszánkat, majd megszórjuk a diódarabokkal.
- Sütés 190 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt, ujjunkkal ellenőrizzük, ha rugalmasnak találjuk, kész van. Ezután egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, a ruhával együtt feltekerjük, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
Krém
- Közben a krém hozzávalóit kihabosítjuk, ha kissé lágy lenne, rövid időre hidegre tesszük, majd megkenjük a kihűlt piskótánkat, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
- Végül folpackba csomagolva hidegre tesszük a krém dermedéséig, majd porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x37
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 548
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 69522
- Feltöltés dátuma: 2016. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, különleges ízvilágú piskótarolád. Forrás: net