r
Nosalty Logó

Mascarponés-diós rolád

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Mascarponés-diós rolád
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

690
Kalória
11.5g
Fehérje
77.3g
Szénhidrátok
38.6g
Zsír
54g
Víz
111.5g
Koleszterin
2.5g
Rost
52.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    1217 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    231.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4162.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    8981 micro
  • β-crypt
    7302 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    564 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Először összeforgatjuk a száraz alapanyagokat: liszt, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj, szegfűszeg és só.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra verjük, majd kisebb adagokban belekeverjük a tökpürét is.
  3. Végül szintén kisebb adagokban beleforgatjuk a lisztes keveréket is. Ezután egy sütőpapírral bélelt és olajjal is megkent tepsibe simítjuk a piskótaszerű masszánkat, majd megszórjuk a diódarabokkal.
  4. Sütés 190 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt, ujjunkkal ellenőrizzük, ha rugalmasnak találjuk, kész van. Ezután egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, a ruhával együtt feltekerjük, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

Krém

  1. Közben a krém hozzávalóit kihabosítjuk, ha kissé lágy lenne, rövid időre hidegre tesszük, majd megkenjük a kihűlt piskótánkat, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
  2. Végül folpackba csomagolva hidegre tesszük a krém dermedéséig, majd porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37

Nagyon finom, különleges ízvilágú piskótarolád. Forrás: net

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!