r
Nosalty Logó

Mascarponés-diós rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mascarponés-diós rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    1217 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    231.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4162.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    8981 micro
  • β-crypt
    7302 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    564 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Először összeforgatjuk a száraz alapanyagokat: liszt, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj, szegfűszeg és só.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra verjük, majd kisebb adagokban belekeverjük a tökpürét is.
  3. Végül szintén kisebb adagokban beleforgatjuk a lisztes keveréket is. Ezután egy sütőpapírral bélelt és olajjal is megkent tepsibe simítjuk a piskótaszerű masszánkat, majd megszórjuk a diódarabokkal.
  4. Sütés 190 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt, ujjunkkal ellenőrizzük, ha rugalmasnak találjuk, kész van. Ezután egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, a ruhával együtt feltekerjük, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

Krém

  1. Közben a krém hozzávalóit kihabosítjuk, ha kissé lágy lenne, rövid időre hidegre tesszük, majd megkenjük a kihűlt piskótánkat, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
  2. Végül folpackba csomagolva hidegre tesszük a krém dermedéséig, majd porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 548
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 69522
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-diós rolád
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, különleges ízvilágú piskótarolád. Forrás: net

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...