Mascarponés csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához (1 db)
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
6 kcal
-
2 kcal
A krémhez (1 réteg)
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g víz0 kcal
A gyümölcsréteghez
-
14 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
4g pudingpor14 kcal
A tetejére
-
8g csokoládé46 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
17g eper5 kcal
Összesen
374
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához (1 db)
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
76 kcal
-
23 kcal
A krémhez (1 réteg)
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
8g víz0 kcal
A gyümölcsréteghez
-
400g erdei gyümölcs mix164 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
A tetejére
-
100g csokoládé546 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
4477
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához (1 db)
-
11.8g tojás15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez (1 réteg)
-
13.4g mascarpone54 kcal
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
5.4g csokoládé29 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A gyümölcsréteghez
-
21.4g erdei gyümölcs mix9 kcal
-
1.1g barna cukor4 kcal
-
2.4g pudingpor9 kcal
A tetejére
-
5.4g csokoládé29 kcal
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
10.7g eper3 kcal
Összesen
238
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
374
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 309.3 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2771.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.4 g
-
Cukor 203 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 590.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1432 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 1406 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1092 micro
Összesen
4477
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A piskótához (1 db)
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek étkezési keményítő
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez (1 réteg)
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg csokoládé
-
3 db lapzselatin
-
2 ek porcukor
-
1 ek víz
A gyümölcsréteghez
-
40 dkg erdei gyümölcs mix
-
2 ek barna cukor
A tetejére
-
10 dkg csokoládé
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 ek porcukor
-
20 dkg eper
Elkészítés
A piskótához (1 db)
- A piskótákat megsütjük (kétszer), majd teljesen kihűtjük. Mindkettőt lapjában félbevágjuk, így 4 lapunk lesz. Az első lapot betesszük a tortagyűrűbe.
- A krémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokit, felverjük a tejszínt a cukorral, és beáztatjuk a zselatint.
- A mascarponés krémet is kétszer készítjük, robotgéppel átkeverjük, hozzáöntjük az olvadt, de már nem forró csokit. Belekeverjük a felvert tejszínt.
- A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk 1 ek vízzel, teszünk hozzá egy kis krémet, majd az egészet hozzákeverjük a csokoládés részhez. Egyből rákenjük a piskótalapra, majd lezárjuk egy újabb lappal.
- A gyümölcsréteghez karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a gyümölcsöt, hagyjuk pár percig, hogy levet engedjen, majd a pudinggal besűrítjük.
- 1-2 percig robotgéppel hűtjük, majd rákenjük a piskótára, és az egészet betesszük a hűtőbe.
- A következő réteg csokis krémet ugyanúgy készítjük, mint az elsőt.
- Amikor kész, kivesszük a tortát, ráteszünk egy lapot és rákenjük a krémet. Lezárjuk az utolsó lappal, és egy éjszakára betesszük hűlni a kamrába.
- Másnap levesszük a gyűrűt, leöntjük olvasztott csokival, tejszínnel és eperrel díszítjük. (Én étcsokoládét használok mindig és kevés cukrot. Ha valaki igényli, használhat tejcsokoládét és több cukrot.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 14457
- Feltöltés dátuma: 2013. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Napfény és fűszer
34 recept
Kisfiam szülinapi tortája:)