r
Nosalty Logó

Márványos pozsonyi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványos pozsonyi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 563 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 563 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11208.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    5334 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1331 mg
  • Foszfor
    3901 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Hagyjuk pihenni addig, míg a töltelékhez a mákot vagy a diót összekeverjük a cukorral, citromhéjjal, és leforrázzuk a vízzel. Ezután tálcára terítjük egy ujjnyi vékonyan, és 5 cm szélesen, majd hosszában elvagdossuk 20 részre, és hagyjuk hűlni.
  3. A tésztát két felé, majd mind a két felét 10 egyenlő részre osztjuk, és azokból kis golyókat formázunk, így kapunk 20 golyót. Ezeket sorjában ellapogatjuk, oválisra nyújtjuk, és szélére helyezünk egy-egy előre felosztott töltelékdarabot, majd felcsavarjuk, hogy a tölteléket teljesen beborítsa a tészta, hengergetjük kicsit, és kiflit formázunk belőle úgy, hogy a vágás alul legyen.
  4. Ezután jön egy nagyon fontos rész, amitől márványos lesz a kifli. Lekenjük őket tojássárgájával, és hűtőbe tesszük, míg meg nem szárad rajta a sárgája, ha kivettük, fehérjével kenjük meg, és ekkor már előhagyhatjuk (kelesztjük), míg meg nem szárad az is. Ez nagyjából fél-fél óra, ezután 3 helyen megszurkáljuk őket.
  5. Végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 592
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 92792
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

A formázáshoz egy kis segítség, itt. Ebből az adagból 2 bejglit is készíthetünk, a tésztát kalácsként feltekerve, ugyanezzel a lekenési módszerrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor elengedhetetlen, nagyon finom, nagyon szeretjük! :) Napokig eláll, ha van rá ideje. :)  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...