r
Nosalty Logó

Márványos brownie Lúdanyótól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS32 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lúdanyó
Márványos brownie Lúdanyótól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémsajthoz

831
Kalória
11.5g
Fehérje
64.4g
Szénhidrátok
58.9g
Zsír
34.4g
Víz
199.1g
Koleszterin
2.4g
Rost
50.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémsajthoz

Összesen 831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémsajthoz

Összesen 3325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémsajthoz

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 831 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1021 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 3325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 402 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk a lábasra egy fémtálat (olyan nagyot, amiben majd a csokis tésztát össze tudjuk keverni), tegyük bele a darabokra tört csokoládét, felkockázott vajat és olvasszuk össze őket. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  2. Melegítsük elő a sütőt, egy kicsi tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  3. Keverjük össze a krémsajtot, cukrot, tojást és a vaníliakivonatot.
  4. A kihűlt vajas csokoládéhoz keverjük hozzá a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Végül óvatosan keverjük hozzá a lisztet és a csipet sót.
  5. Töltsük a tepsibe a csokis tészta kétharmad részét, öntsük rá a mascarponés keveréket, majd kanalazzuk a tetejére a maradék csokis tésztát. Egy hurkapálcával keverjük márványosra a felső réteget. A csokis tészta sűrűbb, mint a krémsajtos, arra kell figyelni, hogy jól elkeveredjen a két tészta egymással, de csak a felső rétegben. Ettől lesz majd tölteléke is a süteménynek.
  6. Légkeveréssel sütjük. Akkor jó, ha már nem mozog a sütemény teteje, de még nem sült át egészen.
  7. Kihűtjük, kis kockára vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20

Azt hiszem, megszületett az új kedvenc. Márványos, vagyis krémsajtos réteggel dúsított brownie, nagyon csokis, nem száraz, a krémsajtos réteg pedig olyan, mintha könnyű töltelék lenne benne. Töménynek persze tömény (mégiscsak amerikai süteményről van szó), ezért egy kis tepsivel elegendő egy négytagú családnak. Emiatt viszont takarékos, és szinte fogyókúrás darab, mivel liszt csak 5 dkg kell bele (különösen ha eltekintünk a vajtól, csokoládétól, krémsajttól). Gombhoz a kabátot: közel fél doboznyi maradék mascarpone felhasználásához kerestem receptet, először az interneten, aztán a saját könyveimben. Nagy lelkesen vettem én valamikor egy ígéretesnek tűnő könyvet, 500 Cookies, biscuits & bakes a címe, mondván, hogy majd végigsütöm az egész könyvet, mindig tele lesz a kekszes doboz kis családom nagy örömére. A család persze sok mindennek örülhetett azóta, speciel süteménynek ebből a könyvből nem. Eddig.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!