r
Nosalty Logó

Márványkuglóf laktózmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MSzabina
Márványkuglóf laktózmentesen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá

794
Kalória
15.9g
Fehérje
105.3g
Szénhidrátok
35.2g
Zsír
33.2g
Víz
289g
Koleszterin
5.2g
Rost
30.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 3174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 3174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a környezetéből egy kevés, éppen csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska állagú legyen. Tetejét megszórjuk pici liszttel, konyharuhával letakarjuk, és 10-12 percig, hólyagosodásig kelesztjük, azaz kovászt készítünk.
  2. Közben felolvasztjuk a vajat/margarint. Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a porcukrot, a sót, a tojássárgákat és a citrom reszelt héját. Apránként a liszthez öntjük, fakanállal összekeverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a langyos vajat/margarint, és a robotgép dagasztóspiráljával szép fényesre, hólyagosra dagasztjuk. A kelt tészta általában egészen lágy, alig valamivel „testesebb” a galuskánál, ez a természete. Majd ha megkel, gond nélkül tudunk dolgozni vele. A bedagasztott tészta tetejét megszórjuk kevés liszttel, ismét letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére hagyjuk kelni.
  3. A kuglófformát vastagon kikenjük a vajjal/margarinnal, és beszórjuk a mandulaforgáccsal/zsemlemorzsával.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Az egyik cipót kb. 45cm hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk, és több részletben rászitáljuk a kakaót, jól összegyúrjuk, és a fehérrel azonos hosszúságú rúddá sodorjuk. A két tésztarudat szorosan összetekerjük, majd a kuglófforma aljára fektetjük úgy, hogy a tekercsek végei összeérjenek. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen addig kelesztjük, amíg majdnem kitölti a formát (45-60 perc).
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben, középső bordamagasságon, 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor csinos tálra emeljük, és megszórjuk vaníliás porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Laktózérzékenységem miatt kell laktózmentesen készíteni. Laktózmentes tejjel és vajjal készítettem. Természetesen sima tejjel is jó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!