r
Nosalty Logó

Márványkuglóf laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Márványkuglóf laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 3174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 3174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a környezetéből egy kevés, éppen csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska állagú legyen. Tetejét megszórjuk pici liszttel, konyharuhával letakarjuk, és 10-12 percig, hólyagosodásig kelesztjük, azaz kovászt készítünk.
  2. Közben felolvasztjuk a vajat/margarint. Meglangyosítjuk a maradék tejet, belekeverjük a porcukrot, a sót, a tojássárgákat és a citrom reszelt héját. Apránként a liszthez öntjük, fakanállal összekeverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a langyos vajat/margarint, és a robotgép dagasztóspiráljával szép fényesre, hólyagosra dagasztjuk. A kelt tészta általában egészen lágy, alig valamivel „testesebb” a galuskánál, ez a természete. Majd ha megkel, gond nélkül tudunk dolgozni vele. A bedagasztott tészta tetejét megszórjuk kevés liszttel, ismét letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére hagyjuk kelni.
  3. A kuglófformát vastagon kikenjük a vajjal/margarinnal, és beszórjuk a mandulaforgáccsal/zsemlemorzsával.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd két cipóra osztjuk. Az egyik cipót kb. 45cm hosszú rúddá sodorjuk, a másikat kissé ellapítjuk, és több részletben rászitáljuk a kakaót, jól összegyúrjuk, és a fehérrel azonos hosszúságú rúddá sodorjuk. A két tésztarudat szorosan összetekerjük, majd a kuglófforma aljára fektetjük úgy, hogy a tekercsek végei összeérjenek. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen addig kelesztjük, amíg majdnem kitölti a formát (45-60 perc).
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben, középső bordamagasságon, 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk egészen kihűlni. Tálaláskor csinos tálra emeljük, és megszórjuk vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1179
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Laktózérzékenységem miatt kell laktózmentesen készíteni. Laktózmentes tejjel és vajjal készítettem. Természetesen sima tejjel is jó.

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá

Címlapról ajánljuk