r
Nosalty Logó

Márvány szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márvány szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Összesen 882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Összesen 8828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    433.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6156.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1139.9 g
  • Cukor
    698 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 8828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Elkészítés

Tészta

  1. Az 50 dkg finomlisztben elkeverjük az 1 csomag sütőport, hozzáadjuk a 15 dkg kristálycukrot, a 16 dkg zsírt, a 3 tojássárgáját és a 2 dl tejfölt. Majd összegyúrjuk.
  2. 3 egyenlő részre osztjuk, majd a 3 tésztát kinyújtjuk, és külön-külön sütjük. A lapokat 15 percig sütjük.

Krém

  1. A 35 dkg kristálycukrot megpirítjuk, a 3 púpozott evőkanál lisztet rászórjuk simára keverjük. A 0.5 l forró tejjel felengedjük (könnyen kifut), és gyorsan csomómentesen összekeverjük.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg margarint.
  3. A alsó tésztalapot megkenjük a fele krémmel, erre jön a második tészta, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Erre jön a harmadik lap, amire a fehér máz fog kerülni.

Csokis máz

  1. A 2 evőkanál cukrot, az 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál vizet felfőzzük, és félretesszük.

Fehér máz

  1. Egy fazékban vizet forralunk, mikor forr a víz, egy másik edényt a 3 tojásfehérjével, a 15 dkg kristálycukorral és 6 csepp ecettel a gőz fölé tesszük, és a gőz felet kemény habot verünk.
  2. Ezt a harmadik tészta lap tetejére kenjük.
  3. Egy gömbölyű kés hegyét belemártjuk a csokis mázba, és mázolást készítünk.
  4. Függőlegesen fentről lefele, 2 cm-es hézagokkal becsíkozzuk a fehér mázat. Aztán megfordítjuk a tálcát, és az előbb meghúzott csíkok között is húzunk csíkokat. Utána vízszintesen is húzunk, 2 cm-es hézaggal becsíkozzuk, megfordítjuk a tálcát, és az előző csíkok között is becsíkozzuk.
  5. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 600 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 22751
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislány korom óta ezt a süteményt sütöm. Édesapám, mikor meglátta a süteményemet, felkeltett, mivel aludtam már, hogy azonnal vegyem le a viaszosvásznat a sütemény tetejéről.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...