r
Nosalty Logó

Márvány szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márvány szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Összesen 882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Összesen 8828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    433.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    921 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6156.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1139.9 g
  • Cukor
    698 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 8828 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Elkészítés

Tészta

  1. Az 50 dkg finomlisztben elkeverjük az 1 csomag sütőport, hozzáadjuk a 15 dkg kristálycukrot, a 16 dkg zsírt, a 3 tojássárgáját és a 2 dl tejfölt. Majd összegyúrjuk.
  2. 3 egyenlő részre osztjuk, majd a 3 tésztát kinyújtjuk, és külön-külön sütjük. A lapokat 15 percig sütjük.

Krém

  1. A 35 dkg kristálycukrot megpirítjuk, a 3 púpozott evőkanál lisztet rászórjuk simára keverjük. A 0.5 l forró tejjel felengedjük (könnyen kifut), és gyorsan csomómentesen összekeverjük.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 25 dkg margarint.
  3. A alsó tésztalapot megkenjük a fele krémmel, erre jön a második tészta, amit szintén megkenünk a maradék krémmel. Erre jön a harmadik lap, amire a fehér máz fog kerülni.

Csokis máz

  1. A 2 evőkanál cukrot, az 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál vizet felfőzzük, és félretesszük.

Fehér máz

  1. Egy fazékban vizet forralunk, mikor forr a víz, egy másik edényt a 3 tojásfehérjével, a 15 dkg kristálycukorral és 6 csepp ecettel a gőz fölé tesszük, és a gőz felet kemény habot verünk.
  2. Ezt a harmadik tészta lap tetejére kenjük.
  3. Egy gömbölyű kés hegyét belemártjuk a csokis mázba, és mázolást készítünk.
  4. Függőlegesen fentről lefele, 2 cm-es hézagokkal becsíkozzuk a fehér mázat. Aztán megfordítjuk a tálcát, és az előbb meghúzott csíkok között is húzunk csíkokat. Utána vízszintesen is húzunk, 2 cm-es hézaggal becsíkozzuk, megfordítjuk a tálcát, és az előző csíkok között is becsíkozzuk.
  5. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 600 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 22436
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislány korom óta ezt a süteményt sütöm. Édesapám, mikor meglátta a süteményemet, felkeltett, mivel aludtam már, hogy azonnal vegyem le a viaszosvásznat a sütemény tetejéről.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokis máz

Fehér máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...