Marquise au chocolat
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
540
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1083
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 88.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
540
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.2 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 457 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 135 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 654 micro
Összesen
1083
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csokoládét durvára vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk hűlni.
- A csokoládéhoz keverjük a cukrot és a szobahőmérsékletű vajat, majd egyenként a tojások sárgáját. Kézi mixerrel jól elkeverjük.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és a csokis masszához keverjük.
- A desszertgyűrűket egy tálcára helyezzük, a masszát elosszuk a 2 desszertgyűrűbe, letakarjuk, és kb. 8 órára betesszük a hűtőbe.
- A desszertet kivesszük a desszertgyűrűkből, tányérokra helyezzük. Tálaljuk 1-1 szelet naranccsal és 1-1 ek. narancslekvárral.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1685
- Feltöltés dátuma: 2016. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ez a francia desszert egy krémes-csokoládés álom. A narancslekvárral együtt pedig felejthetetlen lesz. Narancslekvár helyett tálalhatjuk csokoládéba mártott gyümölcsökkel vagy egy finom angolkrémmel is.