r
Nosalty Logó

Marokkói bárányragu kuszkusszal és harissa szósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Marokkói bárányragu kuszkusszal és harissa szósszal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

A harissa szószhoz

1283
Kalória
57.9g
Fehérje
151.3g
Szénhidrátok
52.1g
Zsír
680.9g
Víz
126g
Koleszterin
20.2g
Rost
48.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

A harissa szószhoz

Összesen 1283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

A harissa szószhoz

Összesen 5133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A körethez

A harissa szószhoz

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2174.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    680.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2422 micro
  • β-karotin
    6314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    6201 micro
Összesen 1283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8699.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1038 mg
  • Foszfor
    3098 mg
  • Nátrium
    3164 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.3 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

Víz

  • Összesen
    2723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2509 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1381 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9688 micro
  • β-karotin
    25254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10295 micro
  • Lut-zea
    24805 micro
Összesen 5133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    263 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A babot előző nap beáztatjuk. Másnap puhára főzzük.
  2. Az olívaolajat egy nagy fazékba öntjük, és rádobjuk a fűszereket. Pár percig kevergetjük, vigyázva, hogy ne égjen le.
  3. Rádobjuk a kockára vágott bárányhúst, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzátesszük a karikára vágott sárgarépát, az apróra vágott hagymát, és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  5. Kb. fél órát főzzük, néha megkevergetjük, majd hozzátesszük a cukkinit és a mazsolát.
  6. A paradicsomokat fél percre forró vízbe dobjuk, héjukat lerántjuk, felkockázzuk, és 10 perccel a cukkini után a bárány után küldjük.
  7. Ha megfőtt, hozzákeverjük a babot.
  8. 10 percig várakoztatjuk, addig a kuszkuszt kétszeres mennyiségű vízzel leöntjük, 10 percig dagadni hagyjuk, majd együtt tálaljuk.
  9. A harissa-szószhoz 1 picike lábasba tesszük az olívaolajat, ráreszeljük a fokhagymát, pár pillanatig kavarjuk, hozzátesszük a római köményt, majd a harissa-pasztát, és vízzel felöntve, kevergetve szósszá főzzük.
  10. A ragut a kuszkusszal tálaljuk, a harisszát célszerű mellé kínálni kis csészében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Apukám matróz volt. Na, nem mostanában, még a '80-as évek elején, mielőtt "fészket rakott volna". Ennek megvannak az előnyei,  na meg a hátrányai is. Gyerekkoromban nagyon szerettük, ha előszedte a szekrénynyi dia fényképét, (hol volt még a digitális technika...) lepedőre vetített a nappaliban, és mesélt hozzá hihetetlen kalandokat. Na meg dicsekedni is lehetett vele! Azt gondoltam, tanár, tudós, bankár bárki apukája lehet, de álljon elém valaki, akinek az apukája vert vissza igazi kalóztámadást, mint Fülig Jimmy! De nem volt mindig olyan vidám és büszke a matrózivadék élete. Ha anyu sokáig dolgozott, tornázni ment, vagy egyéb külön programja volt, apu került  a konyhába. És az maga volt a horror. (Egy kalóztámadással mindenesetre tuti felért.) Ilyenkor előhalászta évekkel korábbi emlékeit, egy adag csuszatésztát kifőzött, leöntötte szójaszósszal, kevert hozzá egy kis kis káposztát, végül leöntötte és összesütötte tojással, majd angyali vigyorral tálalta nekem és  a sírás szélén álló húgomnak azzal, hogy ez kínai. Legalábbis evett ott valami hasonlót. A "valami hasonló" vacsorák után általában anyu hazaért, főzött egy tejbegrízt, apu meg bánatosan eszegette a kutyulmányt, és kijelentette, hogy legközelebb nem főz nekünk. Sajnos, mindig újra főzött. De néha, ha nagyon mázlink volt, akkor kuszkuszt csinált, amiről kamaszkoromig azt hittem, maga a ragu, nem pedig a köret. Ez volt ugyanis az egyetlen receptje, ami nemhogy ehető, de isteni volt! Na ja, mert a kikötőben, ahol anno kóstolta, kapott receptet is, nem kellet azokra az emlékeire hagyatkoznia, ami miatt minden hetente legalább kétszer tejbegrízt vacsoráztunk...  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!