Marinált sült paprika
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pákosztos macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
375g kápia paprika80 kcal
-
4g almaecet1 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
144
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g kápia paprika320 kcal
-
15g almaecet3 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
574
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
96.8g kápia paprika21 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 287.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 393 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 4994 micro
-
β-crypt 1507 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
144
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1148.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1931 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1571 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 246 micro
-
β-karotin 19975 micro
-
β-crypt 6027 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
574
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1290 micro
-
β-crypt 389 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg kápia paprika
-
3 ek almaecet
-
1 ek cukor
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A paprikákat lemossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd forgatva feketére grillezzük minden oldalukat (ez tényleg nem több, mint 15 perc).
- Beletesszük őket egy nagy üvegtálba, folpackkal lezárjuk és hagyjuk hűlni. (A gőzben felpuhul az égett héj, így könnyen lehúzható.)
- Csumázásnál ügyeljünk arra, hogy ne vesszen el az illatos paprikalé, tehát mindenképpen egy tál felett dolgozzunk.
- Pár kanál alma-vagy fehérborecettel és cukorral salátalevet készítünk, és leöntjük vele a paprikákat. A tetejére egy filmrétegnyi olajat öntünk.
- Egy literes üvegnyi lesz belőle.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 60358
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 18.
Ajánló
Ha csíkokra vágjuk, akkor fetasajt kockák köré is tekerhetjük és előételként vagy tévézéshez rágcsaként is végezheti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pákosztos macska
26 recept
Még mielőtt elsiratnánk az idei nyarat, készítsük el ezt a csodát. Mindenféle paprikából finom, aki tobzódna a színekben, válasszon többfélét. Én most másfél kilónyi kápia paprikából készítettem. Megérte! Legtöbbször pillanatok alatt befaljuk csak úgy, esetleg húsok mellé vagy szendvicsbe kerül.