Marhalábszár zöldségágyon sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
350g marhalábszár448 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
250g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
623
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
700g marhalábszár896 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
10 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1248
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
41.3g marhalábszár53 kcal
-
9.4g sárgarépa3 kcal
-
5.3g fehérrépa3 kcal
-
4.7g halványító zeller1 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
29.5g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
73
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1479.6 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 804 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 443.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 745 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1537 micro
Összesen
623
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 157.6 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2959.2 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 886.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1490 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 801 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14288 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3073 micro
Összesen
1248
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 292 micro
-
β-karotin 842 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
5 dl marha alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben 1-1 kanál olívát és vajat olvasztunk, ezen a hús mindkét oldalát 4-5 percig pirítjuk. Tálra rakjuk, lefedjük.
- A serpenyőben fedő alatt 15-20 percig kis lángon megpároljuk a feldarabolt zöldségeket.
- Egy fedeles cserépedénybe rakjuk a megpárolt zöldséget, ráhelyezzük a húst, felöntjük az alaplével. Egy nagyobb darab sütőpapírt összegyűrünk, bevizezzük, rárakjuk az edényre, majd ráhelyezzük a fedelét is.
- 150 fokra előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a fedelét és a papírt, és visszarakjuk a sütőbe, hogy kicsit besűrűsödjön a zöldségalap. 20 perc után óvatosan megfordítjuk a húst, és további 20 percre visszatoljuk a sütőbe.
- A húst tálra rakjuk, fóliával lefedve pihentetjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal. A mártáshoz a puhára párolódott zöldséget botmixerrel összetörjük, elvileg még vajat is kellett volna hozzáadni, de túl zsírosnak éreztem volna, enélkül is jóízű volt.
- A húsra rákanalazzuk a petrezselymes citromhéjat,és a mártással körítve, főtt krumplival tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 160 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12360
- Feltöltés dátuma: 2018. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Gyönyörű, csontos marhalábszár-szeletet vettem. Hosszan keresgéltem a neten, végül a divány.hu oldalon találtam egy hosszan sült marhalábszár receptet, ez volt az alap. Sajnos kifelejtettem az eredeti receptből a kakukkfüvet és a bort, de így is remek, ízletes, puha, finom lett a hús.