r
Nosalty Logó

Marha steak hízott libamájjal és pirított gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
MoleFecó
Marha steak hízott libamájjal és pirított gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a krumplit és a gombákat. A krumplit tegyük oda közepes lángon sós vízben főni. A gombákat pucoljuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint. Ha a krumpli megfőtt és kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
  2. A szép szelet steak mindkét oldalát sózzuk meg. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és nagy lángon a steak minden oldalát pirítsuk meg. Akkor lesz szép, ha kicsit égett kérget kap. Forgatás közben ízlés szerint borsozzuk. Oldalanként elég 1-1 perc (véres), 2-3 perc (közepes), 4-5 perc (átsült). Ha minden oldalával elkészültünk, akkor tegyük félre kicsit pihenni.
  3. Vagy új serpenyőt hevítünk fel, vagy az is megfelel, amiben a steaket sütöttük. A libamáj minden oldalát süssük meg, sütés közben sózzuk. Többször is megfordíthatjuk, ne hirtelen süssük meg az oldalait. Ha a libamájból elég zsír kisült, akkor mellédobjuk a karikákra vágott krumplit és a felszeletelt gombákat is, sütés közben őket is sózzuk. Ha minden elkészült, akkor ezeket is tegyük félre.
  4. A felhevült serpenyőben olvasszuk fel a vajat. A fokhagymát pucoljuk meg (elég a durvább héját leszedni), majd fakanál segítségével törjük össze, és dobjuk a vajhoz a serpenyő szélére. A vajon forgassuk meg a steaket (ízlés szerint 1-1 perc elég neki), így szép csillogó fényt és vajas ízt kap.
  5. Ha elkészült a steak, akkor már tálalható is. Alulra a steak, mehet rá a libamáj, a tetejére a pirított gomba. Köretként kerüljön mellé a sült krumpli, szórjuk meg petrezselyemmel vagy snidlinggel. Fűszervajas bagettel tálaljuk (én előfagyasztott bagettet vettem a boltban).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3008
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MoleFecó 4 recept

Imádom a steaket mindenféle formájában, közepesen átsütve, de véresen is. Vendéglőben szolgáltak fel hasonlót, és ezt ki akartam próbálni otthon is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...