Marha rogan josh csicseriborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
160g marhanyak205 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
13 kcal
-
40g kókusztej79 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
100g marha alaplé0 kcal
-
80g csicseriborsó302 kcal
-
6g ghee40 kcal
-
2g citromlé1 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
659
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
800g marhanyak1024 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g kókusztej394 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
400g csicseriborsó1512 kcal
-
28g ghee201 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
3289
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
31.4g marhanyak40 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15.7g konzerv paradicsom3 kcal
-
7.8g kókusztej15 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
19.6g marha alaplé0 kcal
-
15.7g csicseriborsó59 kcal
-
1.1g ghee8 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
129
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1077.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 262.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2196 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
659
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 265.9 g
Zsír
-
Összesen 126.8 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5386.8 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 3043 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.3 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2349 micro
-
Kolin: 1039 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1269 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
3289
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 431 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
80 dkg marhanyak
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 cm gyömbér
-
1 ek garam masala
-
1 teáskanál római kömény
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 db kardamom
-
1 kk chili
-
1 kk fekete bors
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
2 dl kókusztej
-
curry levél ízlés szerint
-
5 dl marha alaplé
-
40 dkg csicseriborsó
-
2 ek ghee
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
5 szál koriander
Elkészítés
- Egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani a fűszereket. Mikor már illatoznak, hozzáadjuk a tisztított vajat, majd a felkockázott hagymát, és pirítjuk, míg színesedni nem kezd.
- Ekkor belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, avval is pirítjuk 1 percet, majd a nagy kockákra felvágott marhahús következik a fekete kardamommal (valóban elég 1 db, mert intenzíven füstös aromája van), sózzuk, borsozzuk.
- Mikor a hús már elveszítette vörös színét, beletehetjük a paradicsomkonzervet, amivel tovább pirítjuk még vagy 5 percig a húst, citromot csavarunk rá, aztán felengedjük az alaplével.
- Fedővel lefedve 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük, időnként megkeverve főzzük. Ha elfogy a lé róla, kevés vízzel pótolhatjuk.
- Mikor a hús már megpuhult, akkor hozzáadjuk a kókusztejet és a leszűrt csicseriborsót , amivel még 5 percig forraljuk a ragut, majd tálalunk. Friss korianderrel ízesítjük a kitálalt ételt.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 2492
- Feltöltés dátuma: 2015. június 11.
Ajánló
Adhatunk még hozzá 1 ek Rogan josh fűszerkeveréket is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A rogan josh egyik kedvenc ételem, de még csak bárányból ettem. Gondoltam egyet, kipróbálom marhahúsból készítve. A marhanyakat azért szeretem, mert viszonylag hamar megfő, és még meg is fizethető árú hús.