Marcipános gyümölcskenyér Medeától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
19g margarin134 kcal
-
19g barna cukor71 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5 kcal
-
45 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
6g marcipán29 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
2g rum5 kcal
Összesen
439
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
150g margarin1076 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
16g rum37 kcal
Összesen
3512
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
14.8g margarin106 kcal
-
14.8g barna cukor56 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
24.7g finomliszt90 kcal
-
21.7g tojás27 kcal
-
4 kcal
-
14.8g aszalt gyümölcsök36 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
4.9g marcipán23 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
1.6g rum4 kcal
Összesen
347
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
439
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.5 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3301.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1368 mg
-
Nátrium 807 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.6 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 270.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1598 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 633 mg
-
Retinol - A vitamin: 1462 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 1506 micro
-
β-crypt 160 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
3512
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
347
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
25 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg aszalt gyümölcsök
-
5 csepp mandulaaroma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2 ek rum
Elkészítés
- A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal, és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
- A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
- A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandulaaromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér vagy akár kuglófformába, és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -nél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.
- Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11318
- Feltöltés dátuma: 2015. április 09.
Ajánló
Az aszalt gyümölcsök kedvünkre variálhatóak, de feldobhatjuk durvára vágott dióval vagy mandulával is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a finom gyümölcskenyér tökéletes dísze minden ünnepi asztalnak, legyen szó karácsonyról vagy húsvétról. Én egyébként gyakran készítem hétköznapokon is, amikor felgyűlnek az aszalt gyümölcsök a konyhaszekrényben, hiszen szívesen majszoljuk kávé és tea mellé.