r
Nosalty Logó

Marcipános gyümölcskenyér Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános gyümölcskenyér Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3301.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.6 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1506 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 3512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal, és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
  2. A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
  4. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandulaaromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér vagy akár kuglófformába, és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -nél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.
  5. Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11318
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 09.

Ajánló

Az aszalt gyümölcsök kedvünkre variálhatóak, de feldobhatjuk durvára vágott dióval vagy mandulával is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a finom gyümölcskenyér tökéletes dísze minden ünnepi asztalnak, legyen szó karácsonyról vagy húsvétról. Én egyébként gyakran készítem hétköznapokon is, amikor felgyűlnek az aszalt gyümölcsök a konyhaszekrényben, hiszen szívesen majszoljuk kávé és tea mellé. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...