r
Nosalty Logó

Maracujás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Maracujás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztaalap

Sajttorta

Tetejére

Összesen 657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztaalap

Sajttorta

Tetejére

Összesen 2623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztaalap

Sajttorta

Tetejére

Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 2623 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Tésztaalap

Sajttorta

Tetejére

Elkészítés

Tésztaalap

  1. A kekszet és a vajat késes aprítóban összedaráljuk.
  2. A kapott "tésztát" négy kis kivajazott tortaforma aljába simítjuk, 170 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.

Sajttorta

  1. Közben összekeverjük a sajttortát. A mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vanília kikapart magjait robotgéppel elkeverjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is.
  2. Az elősütött kekszalapra egyenletesen elosztva megtöltjük 3/4-ig a tortaformát (mert még jelentősen meg fog emelkedni).
  3. 140 fokon alul-felül sütésen 50-60 perc alatt megsütjük a tortákat. A sütő aljába tegyünk egy tálba vizet párologni, hogy a torta ne száradjon ki. Akkor jó, ha a közepe még lágy.
  4. Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk a tortákat kihűlni.

Tetejére

  1. A maracujákat kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk.
  2. Egy lap zselatint beáztatunk hideg vízbe, míg megpuhul.
  3. Egy narancs levét kifacsarjuk, a maracujával feltesszük forrni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és elkeverjük benne, míg feloldódik, majd félretesszük kihűlni. Ha meghűlt, a torták tetején elosztjuk, hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  4. Csak tálalásnál vesszük ki a tortaformából a kész süteményt.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 8x8x4
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 3380
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 11.

Ajánló

Én fűszeres kekszet használtam hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maracujás sajttorta
Évi néni 1830 recept

Barátnőmet és kedves cirmos társát vártam vendégségbe. Ezt készítettem welcome sütinek.

Hozzávalók

Tésztaalap

Sajttorta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...