Mangós-vörösáfonyás smoothie
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g mangó85 kcal
-
1g vörösáfonya0 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
50g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g mangó170 kcal
-
2g vörösáfonya1 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
100g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
71.2g mangó30 kcal
-
0.4g vörösáfonya0 kcal
-
10.7g joghurt7 kcal
-
17.8g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 195.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 34 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 391.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1821 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 67 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
-
4 ek joghurt
Elkészítés
- A hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, és összeturmixoljuk.
- A vizet fokozatosan adagoljuk, ki-ki ízlése szerint változtasson a mennyiségén.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2423
- Feltöltés dátuma: 2013. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ha valaki fél évvel ezelőtt megállított volna az utcán, és megkérdezte volna, hogy arról a szóról, hogy „mangó”, mi jut az eszembe, kapásból rávágtam volna, hogy a spanyol ruhamárka.:) Tudom, legalja… De most őszintén, a mangó nem az a kifejezetten elterjedt, mindennapi gyümölcs kis hazánkban, melyet akármelyik random zöldségesnél megkapok... Erősítsetek meg! Én magam szörp formájában hörpöltem a 90-es évek legelején gyerekkoromban, aztán pedig a barackkal összepárosított-joghurtosított formáját kóstoltam egy német márka révén. Finom volt és tejszínes, gyümölcsöt nyilván csak a csomagoláson látott.:) A bolygónak ezen az oldalán azonban úton-útfélen szembejön velem ez az egzotikus gyümölcs, úgyhogy mondhatni elkerülhetetlen volt, hogy megismerkedjünk egymással. A sors keze! Amint megkóstoltam, tudtam, hogy elvesztem.:) Ennek immáron fél éve, lelkesedésem azóta is töretlen, mindig ott figyel minimum egy a gyümölcsös kosarunkban, amíg meg nem érik a felhasználásra. Mert jellemzően 3-4 napot várni kell vele, mire úgy bepuhul, hogy a legelőnyösebb oldalát mutassa. A vörösáfonya története ennél lényegesen egyszerűbb, egyszerűen megörököltem egy kis fagyasztott csomagot, amivel nem tudtam, hogy mit kezdjek. Szárított áfonya mindig van itthon, de a frissről azt olvastam, hogy nagyon savanyú, ezért nyomják tele cukorral a belőle készült ivólevet. Ebből kiindulva gondoltam, hogy összeeresztem őket a mangóval, mert utóbbi szinte émelyítően édes - ellentétek vonzzák egymást.:) Ez a szabály most is működött, valami isteni lett a végeredmény, ideális nyári reggeli. A mangó íz dominál, az áfonya adja hozzá a frissességet. Induljon jól nektek is a reggel!