Mangós-mascarponés torta sütés nélkül
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
33g mascarpone135 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g görög joghurt34 kcal
-
13g méz38 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
133g mangó57 kcal
-
0 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
200g mascarpone808 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
75g méz228 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
800g mangó341 kcal
-
0 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
10.6g mascarpone43 kcal
-
10.6g habtejszín31 kcal
-
10.6g görög joghurt11 kcal
-
4g méz12 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
42.4g mangó18 kcal
-
0 kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 82 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 296.7 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1985.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1065 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 677.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1892 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 1555 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 3993 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 492 micro
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Az alaphoz
- A vajat felolvasztjuk a mézzel, ráöntjük a zabpehelyre, majd ha kihűlt, betesszük a hűtőbe a sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába. (Lehet a mélyhűtőbe is.)
- Az egyik mangót feldaraboljuk vagy összeturmixolhatjuk, majd a krémesre kevert hozzávalókhoz adjuk.
- A sűrű krémet ráhalmozzuk a tortaformában pihent zabpehelyrétegre, a másik mangót felszeletelve körberakjuk, és a tetejét mogyorókrokanttal megszórjuk, egy estét a hűtőben pihentetjük.
- Másnapra a zabpehely jobban összeáll, de legalább 2 órányit állni kell hagyni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 15855
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Ajánló
A narancsvirágvizet a keleties ételekbe, édességekbe szokták tenni, igen intenzív, de jellegzetes virágos, illatos ízű lesz tőle. Természetesen még lehetett volna vaníliát is tenni bele, ha van otthon, mindenképp kerülhet bele. Ha valaki fél, hogy nem fog összeállni a torta, illetve a tejszínhab minőségétől függően elő is fordulhat, akkor tehet bele még zselatint is, de én most direkt hagytam el belőle! Mogyoró krokant helyett pedig diósat is tehetünk rá, mert a zabpehely ízéhez nagyon passzolna.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egyszerű és nagyszerű! Szeretem a mangót, de ezt tényleg csak érettből próbáljuk meg, mert különben nem lesz jó! Pár napot hagyjuk pihenni, ha még kicsit éretlen, de igyekezzünk pirosast venni. Mert annak van csak finom íze és lédús állaga. Nekem kicsit unalmas, hogy keksz az alapja, ezért váltottam ki a sajttorta alapját mással. Zabpehellyel egészségesebb is lesz, viszont kicsit "morzsálódósabb" is.