r
Nosalty Logó

Mangós-mascarponés torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Epercsók
Mangós-mascarponés torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    296.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1555 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    3993 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 4162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A vajat felolvasztjuk a mézzel, ráöntjük a zabpehelyre, majd ha kihűlt, betesszük a hűtőbe a sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába. (Lehet a mélyhűtőbe is.)
  2. Az egyik mangót feldaraboljuk vagy összeturmixolhatjuk, majd a krémesre kevert hozzávalókhoz adjuk.
  3. A sűrű krémet ráhalmozzuk a tortaformában pihent zabpehelyrétegre, a másik mangót felszeletelve körberakjuk, és a tetejét mogyorókrokanttal megszórjuk, egy estét a hűtőben pihentetjük.
  4. Másnapra a zabpehely jobban összeáll, de legalább 2 órányit állni kell hagyni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 15756
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Ajánló

A narancsvirágvizet a keleties ételekbe, édességekbe szokták tenni, igen intenzív, de jellegzetes virágos, illatos ízű lesz tőle. Természetesen még lehetett volna vaníliát is tenni bele, ha van otthon, mindenképp kerülhet bele. Ha valaki fél, hogy nem fog összeállni a torta, illetve a tejszínhab minőségétől függően elő is fordulhat, akkor tehet bele még zselatint is, de én most direkt hagytam el belőle! Mogyoró krokant helyett pedig diósat is tehetünk rá, mert a zabpehely ízéhez nagyon passzolna.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós-mascarponés torta sütés nélkül
Epercsók 95 recept

Egyszerű és nagyszerű! Szeretem a mangót, de ezt tényleg csak érettből próbáljuk meg, mert különben nem lesz jó! Pár napot hagyjuk pihenni, ha még kicsit éretlen, de igyekezzünk pirosast venni. Mert annak van csak finom íze és lédús állaga. Nekem kicsit unalmas, hogy keksz az alapja, ezért váltottam ki a sajttorta alapját mással. Zabpehellyel egészségesebb is lesz, viszont kicsit "morzsálódósabb"  is.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...