Mángoldos kelkáposzta-főzelék
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Blueray
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
383
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1528
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
78
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 335.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 453 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 2291 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5147 micro
Összesen
383
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 85.8 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2231.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1011 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1812 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 9164 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20586 micro
Összesen
1528
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1046 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej kelkáposzta
-
40 dkg újkrumpli
-
200 ml növényi tejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Megmossuk, megtöröljük, összedaraboljuk a krumplit, közepes fej kelkáposztát, kis csokor mángoldot.
- Mikor összedaraboltuk a zöldségeket, lábosba tesszük, és hozzáadunk annyi vizet, hogy a zöldségeket 3/4-ig ellepje.
- Mikor feltesszük főzni, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, adhatunk hozzá egy kis borsikafüvet (csombort).
- Fokhagymanyomóval belenyomunk 3 gerezd fokhagymát, 1 nagy teáskanál köményt, és közepes lángon főzzük.
- Mikor a zöldségek kellően megfőttek, besűrítjük egy kis keményítővel vagy egy kis krumplipüréporral. Keményítőnél egy kis trükk: ha keményítőt használunk, utána zárjuk le a tüzet, és fedjük le fedővel, mert jobban sűrűsödik. Krumplipürépornál annyit, amilyen állagot el akarunk érni, ott se kell sokáig, max 60 mp-ig melegíteni, utána lezárni és folyamatosan keverni.
- Végezetül ízlés szerint dúsítjuk ételünket tejföllel, növényi alapú tejföllel, tejszínnel.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 813
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 12.
Ajánló
Ajánlom fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek és vegetáriánusoknak, vegánoknak. Jó étvágyat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Blueray
3 recept
Kislányomnak szerettem volna kitalálni valami különleges főzeléket, ami egészséges. Azóta a család kedvence lett.