r
Nosalty Logó

Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6096.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5232 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 3380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és rizsliszttel megszórunk. (Finomlisztet is használhatunk.) A tradicionális sütőt 160 Celsius fokra, a hőlégkeverésest 140 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálban a ricottába keverjük a tojásokat egyenként.
  3. A citrom héját is belekeverjük.
  4. A mandulát ledaráljuk, és a tojásos ricottába keverjük.
  5. A cukrot is hozzáadjuk, és elkeverjük.
  6. A citrom levét kifacsarjuk, és a masszába adjuk.
  7. 50 perc alatt készre sütjük.
  8. Hagyjuk langyosra hűlni, egy vékony szilikon spatulát vagy kést végighúzunk a tészta és a tortaforma között. Kinyitjuk a tortaformát. A spatulával fellazítjuk a tortalapról, és egy tálra emeljük. Hagyjuk kihűlni.
  9. A sárgabarackokat kimagozzuk és összeturmixoljuk. Egy kis kancsóba vagy tálkába öntve letakarjuk.
  10. 8 személyre tálaljuk. A tortát és a sárgabaracköntetet is pár napig tárolhatjuk a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2387
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 12.

Ajánló

Nyáron ideális hűsítő desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gluténmentes kávézóban kóstoltam meg egy szeletet, és szerelem volt első ízlelésre. Itthon levadásztam pár receptet a netről, és a derékvonalat legkímélőbb változatot okoskodtam ki belőlük. A sajttortához nagyon hasonló állagú, könnyű sütemény. Sárgabarack helyett más idénygyümölccsel is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...