Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3380
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 107.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
422
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 119.4 g
Zsír
-
Összesen 214 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 736 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6096.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 1801 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 964 mg
-
Foszfor 2463 mg
-
Nátrium 750 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.7 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 859.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 671 mg
-
Retinol - A vitamin: 700 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5232 micro
-
β-crypt 498 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1153 micro
Összesen
3380
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és rizsliszttel megszórunk. (Finomlisztet is használhatunk.) A tradicionális sütőt 160 Celsius fokra, a hőlégkeverésest 140 Celsius fokra előmelegítjük.
- Egy keverőtálban a ricottába keverjük a tojásokat egyenként.
- A citrom héját is belekeverjük.
- A mandulát ledaráljuk, és a tojásos ricottába keverjük.
- A cukrot is hozzáadjuk, és elkeverjük.
- A citrom levét kifacsarjuk, és a masszába adjuk.
- 50 perc alatt készre sütjük.
- Hagyjuk langyosra hűlni, egy vékony szilikon spatulát vagy kést végighúzunk a tészta és a tortaforma között. Kinyitjuk a tortaformát. A spatulával fellazítjuk a tortalapról, és egy tálra emeljük. Hagyjuk kihűlni.
- A sárgabarackokat kimagozzuk és összeturmixoljuk. Egy kis kancsóba vagy tálkába öntve letakarjuk.
- 8 személyre tálaljuk. A tortát és a sárgabaracköntetet is pár napig tárolhatjuk a hűtőben.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20x7
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2404
- Feltöltés dátuma: 2016. július 12.
Ajánló
Nyáron ideális hűsítő desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy gluténmentes kávézóban kóstoltam meg egy szeletet, és szerelem volt első ízlelésre. Itthon levadásztam pár receptet a netről, és a derékvonalat legkímélőbb változatot okoskodtam ki belőlük. A sajttortához nagyon hasonló állagú, könnyű sütemény. Sárgabarack helyett más idénygyümölccsel is készíthető.