r
Nosalty Logó

Mandulás pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Büszkeszósz
Mandulás pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1450 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 725 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2640.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1450 kcal
  • 16% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pisztrángokat megtisztítjuk, beirdaljuk, sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  2. A vajat egy jókora serpenyőben felolvasztjuk.
  3. A halakat közepes hőfokon, oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük, majd kiemeljük őket és egy tálra helyezzük.
  4. A fennmaradó vajra rászórjuk a mandulaforgácsot, és alacsony hőkokon (vigyázat, hamar odakap!) megpirítjuk.
  5. Ha szép barna-piros, rászórunk némi frissen vágott petrezselymet, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, és a halakra zúdítjuk ezt az illatos-finom keveréket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 30241
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 01.

Ajánló

Köretnek sütőben, héjában főtt, sült -, vagy egyszerű pirított krumplit szoktam kínálni mellé. Borajánlat: Tokaji Furmint

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás pisztráng
Büszkeszósz 29 recept

Halkedvelők lévén ez az egyik kedvencünk, a karácsonyi vacsora szinte elmaradhatatlan fogása. De időnként "csak úgy" is, mert megkívántuk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...