r
Nosalty Logó

Mandulás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Mandulás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    383.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9789.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    7863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2444 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 4983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint.
  2. A vízben feloldjuk a sót és az ecetet, majd a margarinos liszthez adjuk, és összegyúrjuk.
  3. Csak annyira gyúrjuk össze, hogy összeálljon, nyújtás közben lisztezzük, úgy még vesz fel valamennyit, de ez a liszt minőségétől is függ.
  4. 3 mm vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg egész tojással, majd derelyevágóval vágjuk fel 3,5 x 3,5 cm-es négyzet alakúra, tegyük papírral bélelt tepsibe, és szórjuk egyesével kevés mandulalapocskával.
  5. Előmelegített sütőben süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1489
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás lepény
Becsei Ágnes 100 recept

Anno cukrászként írtuk le ezt a receptet, még sose készítettem itthon. Valamiért most megláttam, és megsütöttem. Nagyon finom sós aprósütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...