r
Nosalty Logó

Mandulás háromszög - karácsonyi aprósütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
behappy
Mandulás háromszög - karácsonyi aprósütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

karamelles réteg

egyéb

1101
Kalória
17.2g
Fehérje
110.4g
Szénhidrátok
69.2g
Zsír
22.6g
Víz
155.6g
Koleszterin
8.4g
Rost
70g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

karamelles réteg

egyéb

Összesen 1101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

karamelles réteg

egyéb

Összesen 6614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír

tészta

karamelles réteg

egyéb

Összesen 497 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    415.3 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    981 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1152 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.6 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1658 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 6614 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 497 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk, utána beledolgozzuk a tojássárgákat, majd végül a lisztet, sót és vaníliás cukrot. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük minimum fél órára, de inkább egy éjszakára.
  2. A karamellhez összemelegítjük a 125 g cukort, 125 g vajat és mézet. Amikor már fehéren habzik, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a 300 g mandulát (akár törökmogyoróval is csinálhatjuk). Félretesszük.
  3. A tésztát 25x30cm-es méretre nyújtjuk, majd megkenjük lekvárral.
  4. Ráhalmozzuk a karamelles mandulát, majd előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. 175°C légkeveréses fokozat. Amikor szép aranybarna kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt, háromszögekre vágjuk a süteményt, majd minden sarkát felolvasztott csokoládéba mártjuk. Én csak a sarkát szoktam, de akár lehet az egész oldalát csokiba mártani.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25

Ausztriában tanultam a receptet, tipikus karácsonyi édesség. Lehet kicsit macerásnak tűnik, de abszolút megéri elkészíteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!