r
Nosalty Logó

Mandulás-csokis sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mandulás-csokis sütemény
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

1268
Kalória
19.2g
Fehérje
121.9g
Szénhidrátok
81.8g
Zsír
65.2g
Víz
138.9g
Koleszterin
8.2g
Rost
77.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    490.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8185.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1116 mg
  • Foszfor
    3604 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2837 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1737 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 7601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses).
  2. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.
  3. A margarint, a tojást és a cukrot krémesre keverjük. Beleöntjük a tejszínt.
  4. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és a fahéjat. (Elég sűrű tésztát kapunk.)
  5. A tésztát kb. 2 cm vastagon a tepsibe simítjuk, és kb. 25-30 percig sütjük.
  6. A porcukorból és a citromléből mázat készítünk, és a forró süteményre kenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Szilveszter délután szomszédaink jöttek át hozzánk koccintani (jól érezték, hogy éjfélkor már esélytelen lenne), erre az alkalomra sütöttem villámgyorsan ezt a süteményt. Máz csak utólag került rá, így  is nagyon finom volt. Még mindig a Mikulásra kapott csokoládé maradékokat használtam fel hozzá, és a mandula után a diódarálón daráltam le. Ha erre előbb jöttem volna rá!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!