r
Nosalty Logó

Mandulás-csokis sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-csokis sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    490.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8185.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1116 mg
  • Foszfor
    3604 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2837 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1737 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 7601 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses).
  2. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.
  3. A margarint, a tojást és a cukrot krémesre keverjük. Beleöntjük a tejszínt.
  4. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a mandulát, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és a fahéjat. (Elég sűrű tésztát kapunk.)
  5. A tésztát kb. 2 cm vastagon a tepsibe simítjuk, és kb. 25-30 percig sütjük.
  6. A porcukorból és a citromléből mázat készítünk, és a forró süteményre kenjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 25658
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 02.

Ajánló

Hidegen könnyebb szeletelni, melegen nagyon morzsálódik. (Egy kicsit hidegen is.) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszter délután szomszédaink jöttek át hozzánk koccintani (jól érezték, hogy éjfélkor már esélytelen lenne), erre az alkalomra sütöttem villámgyorsan ezt a süteményt. Máz csak utólag került rá, így  is nagyon finom volt. Még mindig a Mikulásra kapott csokoládé maradékokat használtam fel hozzá, és a mandula után a diódarálón daráltam le. Ha erre előbb jöttem volna rá!!!

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...