Mandulamorzsás-barackos kelt lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kelt tésztához
-
25g tej14 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
7 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
A morzsához
-
19g finomliszt68 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
640
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kelt tésztához
-
100g tej56 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
3g só0 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
26 kcal
-
508g őszibarack190 kcal
A morzsához
-
75g finomliszt273 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
2556
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kelt tésztához
-
8.5g tej5 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
21.2g finomliszt77 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
43.1g őszibarack16 kcal
A morzsához
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
3.4g mandula20 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
216
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 707.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 131 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
640
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.5 g
Zsír
-
Összesen 95.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2831.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 1309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.7 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 523.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 689 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 331 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
2556
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A kelt tésztához
-
100 ml tej
-
1 db tojás
-
250 g finomliszt
-
0.5 teáskanál só
-
3 ek porcukor
-
2 ek vaj
-
2 kávéskanál instant élesztő
A morzsához
-
75 g finomliszt
-
40 g mandula
-
50 g vaj
-
40 g porcukor
-
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
A kelt tésztához
- Ha kenyérsütő géppel dagasztunk, akkor a megszokott módon beleadagoljuk a hozzávalókat az üstbe. Állítsuk be a dagasztó programot, és hagyjuk, hadd dolgozzon a gépünk.
- Ha a manuális változatot preferáljuk, akkor a lisztet, a vajat, a tojást, a sót, a cukrot és a tejben felfuttatott élesztőt a kis kezünkkel dagasztjuk.
- Egy kapcsos tortaformát kivajazunk.
- Ha kész a dagasztás, azonnal kivesszük a tésztánkat a gépből, kissé átmasszírozzuk, és azon melegében beleigazgatjuk a tortaformánkba.
- A barackokat vékony szeletekre vágjuk, és sűrűn a tészta tetejére helyezzük.
- A 75 g lisztet, a darált mandulát és a vajat addig morzsolgassuk, míg durva szemcsés kenyérmorzsára hasonlító anyagot nem kapunk. Ekkor hozzágyúrjuk a porcukrot és a fahéjat is. Szórjuk meg bőven a barackok tetejét vele.
- Tegyük az egész produktumot valami kellemes, meleg helyre, és kelesszük kb. 20-25 percig.
- Előmelegített sütőben süssük aranybarnulásig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6032
- Feltöltés dátuma: 2011. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A napokban valami könnyű, gyümölcsös, kelt tésztás édességre vágytam. Kivételesen most nem a gasztroblogok és honlapok között lapozgattam a tökéletes recept megtalálásának reményében, hanem a nagy kenyérsütős könyvünkben keresgéltem. Meg is leltem a hőn áhítottat, ami amellett, hogy nagyon finom, pikk-pakk összedobható...már ha az embernek akad kenyérsütő gépe otthon (bár szerintem a kézi módszer sem nehezít túlságosan a dolgon).