r
Nosalty Logó

Mandulabundás rántott csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Chrissyke
Mandulabundás rántott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1153 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3461 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1153 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    293 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3876 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 3461 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk (én nem szoktam klopfolni).
  2. Lisztben megforgatjuk, majd a tojásban, és végül az apróra darált mandulában (érdekes módon sok mandulát szed fel).
  3. Felforrósított olajban kisütjük (lassabban sül, mint szokásos prézlis társai).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 10739
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrissyke 35 recept

Külhonból hoztam egy csomó darált mandulát. Egyik módja a felhasználásának. Féltem, hogy megég a bunda a húson, mielőtt megsülne, de sokkal lassabban készül el, mint egy sima rántott hús. Finom ezzel a bundával, sőt még laktatóbb is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...