Mandula fényes bundában
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g mandula1180 kcal
Összesen
1993
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
391
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
250
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 105 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2046.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 537 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.3 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 109 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1993
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 21.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet lehetőleg egy teflon serpenyőbe öntjük, és feltesszük forrni.
- Mikor forr, beletesszük a mandulát.
- Kavargatva addig főzzük, míg a víz elpárolog, és a cukor szemcsés lesz.
- Folytatjuk tovább a "pirítást" egészen addig, amíg a cukor megint folyóssá válik, szép egyöntetű karamell lesz, és bevonja a mandula szemeket.
- Közben egy darab sütőpapírt kikészítünk a tűzhely mellé, és a mandulákat egy kanállal kiszedjük rá. A karamellt is rácsöpögtetjük, és hagyjuk megszáradni, majd darabokban vagy széttördelve leemeljük a papírról.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 9281
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Drága barátnőmtől, Németországból kaptam ezt a receptet. - Csináld meg, mert nagyon finom! - mondta. Elkészítettem, és eszméletlenül jó! Finom ropogós, de egyáltalán nem kemény (azt hittem, hogy majd... de nem!) Édes, de mégsem nagyon, hozzá a mandula utolérhetetlen íze... Remek téli csemege! Nagyon gyorsan el is készült.