Mandarinos joghurtzselé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
98
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
196
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 178.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 301 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
98
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 357.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 602 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
196
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
42
kcal
Elkészítés
- A vizet a zselével feltesszük főni. Nem forraljuk, csak melegítjük, amíg a por fel nem oldódik és forráspont alá kerül. Hozzáadjuk a cukrot és egy mandarin levét.
- A másik mandarint megtisztítjuk, opcionálisan filézhetjük is, és a tálaló tálunkba, poharunkba rakjuk a szeleteket, majd rá öntjük a zselé felét, és betesszük a hűtőbe. (Egy üvegpohárban úgy mutat jól, ha előbb a joghurt van, aztán a mandarin, de mivel én kifordítottam a formából, ezért előbb kellett a mandarint bele tennem, de ez persze megint csak ízlés kérdése.)
- A zselatin másik felét összekeverjük a joghurttal, és aki szeretné ízesítheti még mézzel, cukorral, hogy édesebb legyen. Ha a zselé első rétege kellőképp megszilárdult, ráönthetjük a joghurtot, és ezt is visszatesszük dermedni.
- Fél-egy óra elteltével már ehetjük is. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4439
- Feltöltés dátuma: 2012. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A nagy karácsonyi evés-ivás után jól esnek az ilyen könnyű joghurtos történetek, és a mandarin finom savassága. Évszakhoz és idényhez illően pedig bármilyen más gyümölccsel elkészíthetjük, kivéve a kivit vagy az ananászt, mert ezeknél nem biztos, hogy megköt a zselatint.