r
Nosalty Logó

Málnás-vaníliás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-vaníliás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

Csokimáz

Kell még

Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

Csokimáz

Kell még

Összesen 7348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

Csokimáz

Kell még

Összesen 237 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4035.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.6 g
  • Cukor
    636 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3226 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 7348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

  • 2.5 dl víz (málnás ízesítésű (vagy 2 dl + 0,5 dl málnaszörp))
  • 2 ek pudingpor (vaníliás vagy tejszínes)
  • 2 ek cukor

Csokimáz

Kell még

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálban csomómentesre összedolgozzuk, majd két részre osztjuk, és az elsőt kivajazott tortaformában készre sütjük. Tűpróba!
  2. Ha elkészült, előkészítjük a tortaformát, és megsütjük a másik lapot is.
  3. Amíg a lapok sülnek, majd hűlnek, a vaníliás krémhez sűrűre főzzük a pudingot, kihűtjük, és robotgéppel hozzádolgozzuk a margarint.
  4. Elkezdjük összerakni a tortánkat: Az első lapot tálcára helyezzük, megkenjük a vaníliás krémmel.
  5. 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 csomag vaníliás cukrot. A háztartási kekszeket ebben megáztatjuk kicsit, és a vaníliás krémre sorakoztatjuk.
  6. A kekszrétegre kerülnek a málnaszemek. Egyenletesen osztjuk szét őket.
  7. Most elkészítjük a málnás zselét: a málnaszörpös vizet elkeverjük a többi hozzávalóval, és sűrűre főzzük. Pár csepp piros ételfestéktől szép színt kaphat! Ha levettük a tűzről, még kavargatjuk kicsit, és ha már nem tűzforró, a málnák tetejére csorgatjuk. Szépen összefogja majd a szemeket.
  8. Ráfektetjük a másik tortalapot.
  9. A csokimázhoz összeforraljuk a hozzávalókat, és a tortára csorgatjuk. Kényelmesen elkenhetjük a csokimázat, mert nem szilárdul meg egyből.
  10. Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, és már fogyasztható is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6208
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 21.

Ajánló

Ha egy ütős tortát szeretnétek, mindenképp próbáljátok ki!;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom szülinapjára szerettem volna kitalálni valami egyedit. A málna volt az egyetlen kiindulási alap, a többit én gondoltam hozzá. Nagy adaggal készültem, ezért én egy négyzet alakú tepsiben készítettem, két adagnyi tésztából. A leírtakhoz egy nagyobb tortaformát javaslok. Ha elkészítitek, nem fogtok benne csalódni, mert nagyon jó az íz és az összhatás.:)

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Málnazselé

Csokimáz

Kell még

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...