r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Tomas konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomas
Málnás túrótorta Tomas konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 1499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 5996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.5 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    382.1 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7401.9 g
  • Cink
    1315 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    1024 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    2849 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2790 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 5996 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Elkészítés

Linzertészta

  1. A linzertésztához keverjük össze a lisztet a cukorral, a sóval és a citromhéjjal, majd morzsoljuk el benne a vajat, és a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Átlátszó fóliába csomagolva tegyük hűtőbe.
  2. A linzertészta felét nyújtsuk ki, és simítsuk bele abba a a formába, amiben a piskóta sült, majd 200 °C on kb. 12-15 perc alatt süssük meg. (Akkor jó, ha a széle pirulni kezd.) Tegyünk így a tészta másik felével is, majd mindkét lapot kenjük meg 2-2 ek. lekvárral.

Kakaós piskóta

  1. Egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljába terítsünk sütőpapírt. A tojást a cukorral verjük fehéredésig, majd óvatosan forgassuk hozzá a kakaóval elvegyített lisztet.
  2. A masszát simítsuk a formába, és kb. 15 perc alatt süssük meg. (Végezzünk tűpróbát!) Miután a piskóta megsült, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.

Málnás túrókrém

  1. A málnát egy lábasban 3 dkg cukorral és a citromlével főzzük sűrűbb állagúra, majd egy szitán passzírozzuk át.
  2. A vajat és a cukrot habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a túrót és a vaníliát. Ezután forgassuk hozzá a málnapürét és a vízben megduzzasztott, mikróban folyósra melegített zselatint.

Összeállítás

  1. Az egyik linzertésztát tegyük bele a tortaformába, simítsuk rá a túrós krém felét, és helyezzük rá a kakaós piskótát, erre kenjük rá a megmaradt krémet, és borítsuk rá a másik linzertésztát, a lekváros oldalával lefelé. Folpackkal letakarva másnapig hűtőben dermesztjük.

Díszítés

  1. A tejszínt a habfixálóval verjük habbá, majd a tortát vegyük ki a formából, kenjük be a tejszínhabbal, majd díszítsük csokoládéforgáccsal és málnaszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5475
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy cukrászdában kóstoltam hasonló elkészítésű süteményt, igaz, ott nem tortaként, hanem kockaszeletben volt összeállítva, és gyönyörűen kijöttek a rétegek. A látvány és az íze alapján elkészítettem az egészségesebb változatát.

Hozzávalók

Linzertészta

Kakaós piskóta

Málnás túrókrém

Összeállítás

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...