r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Sziporka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziporka
Málnás túrótorta Sziporka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 4165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6664.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.5 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 4165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliában a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra verjük, majd hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot és az összetört túrót. Az egészet habverővel egyneművé keverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
  5. A tortafomát sütőpapírral kibéleljük. A tésztát egyenletesen elosztjuk az alján kézzel, és ráöntjük a túrókrémet.
  6. Sütés: előmelegített sütőben 210 C-on sütjük 10 percig, majd 180 C-on további 40-50 percig - igazából tűpróbáig.
  7. Krém készítése: A málna levét egy szitában kipaszírozzuk, és a mascarponéval, illetve az ízlés szerinti porcukorral jól összekeverjük - ne legyen túl édes. A végén a zselatin fixet is elkeverjük benne.
  8. A kihűlt tortát bevonjuk a krémmel, majd a tetejét málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7424
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás túrótorta Sziporka konyhájából
Sziporka 15 recept

A málnaszezon kellős közepén - amikor a kertben illatozik a sok málna - készítettem ezt a túrótortát (Forrás: Mindmegette), mely 1 kg túróval készül, de mivel itthon csak 2 csomag túróm volt, feleztem az adagot, és álmodtam hozzá a málnás krémet.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...