Málnás-rózsavizes süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
511
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3064
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
511
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.5 g
Zsír
-
Összesen 154.4 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1064 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1762.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 728 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.2 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 1383 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1189 micro
Összesen
3064
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet és a rózsavizet összekeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet is. Egy kézi mixer segítségével hozzákeverjük a felkockázott vajat és a porcukrot. Lassú fokozaton hozzákeverünk egy egész tojást és 3 tojássárgáját. A tésztát szép simára keverjük.
- Egy másik edényben felverjük a 3 tojásfehérjét és a cukrot. Majd óvatosan hozzáadagoljuk a tésztához. Nem szabad keverni, hanem csak forgatni, hogy a tojáshab ne törjön össze.
- Az őzgerincet kivajazzuk és kilisztezzük. A tészta felét belekanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk a formában. A málnaszemeket egy kicsit belenyomjuk a tésztába, majd a maradék tésztát rákanalazzuk, és szép simára elkenjük.
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd kiöntjük a formából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 17 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 768
- Feltöltés dátuma: 2016. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
Véleményem szerint a málna ízével tökéletes összhangot képez a rózsavíz. A sütemény sülése közben mennyei rózsa illat lengi majd be a konyhánkat.