Málnás máktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
34g tojás43 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
9 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g mák24 kcal
-
31g málna16 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
5 kcal
-
5 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
366
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
71 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
36g mák189 kcal
-
250g málna130 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
38 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
2928
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
22.7g tojás29 kcal
-
0.8g barna cukor3 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3g mák16 kcal
-
20.6g málna11 kcal
-
20.6g mascarpone83 kcal
-
16.5g habtejszín48 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.2g porcukor4 kcal
Összesen
242
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
366
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 212.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3252 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1268 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.3 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 569.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 950 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 787 mg
-
Retinol - A vitamin: 935 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1571 micro
Összesen
2928
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
1 ek barna cukor
-
4 ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
5 ek finomliszt
-
1 csipet só
-
4 ek víz
-
1 tk sütőpor
-
4 ek mák
-
250 g málna
-
250 g mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek porcukor
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét beleöntjük a robotgép táljába, csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.
- A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet, elektromos habverővel krémesre verjük.
- Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot, összekeverjük, veszünk ki a tojásfehérje-habból, fellazítjuk a tésztát.
- Majd apránként hozzáadjuk a maradék habot, laza körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
- Egy 24 cm tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük.
- Amíg hűl a mákos piskóta, addig elkészítjük a vaníliás tejszínes krémet.
- A mascarpone krémet a vaníliás cukorral, a pudinggal, 2 evőkanál porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük.
- A hideg tejszínt beleöntjük a habüstbe, felverjük kemény habbá.
- A mascarpone kémbe a fele tejszínt beleforgatjuk.
- A megmaradt tejszínt csillagcsöves habzsákba tesszük, ezzel díszítjük a torta tetejét.
- A tortát, kettévágjuk, ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk, a tetejét kirakjuk málnával, belenyomkodjuk a krémbe.
- Rátesszük a másik tortalapot, kidíszítjük tejszínrózsával, a rózsákat kirakjuk málnával, meghintjük porcukorral, 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4
- Feltöltés dátuma: 2024. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept
Finom.