r
Nosalty Logó

Málnás máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Málnás máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 2928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét beleöntjük a robotgép táljába, csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet, elektromos habverővel krémesre verjük.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot, összekeverjük, veszünk ki a tojásfehérje-habból, fellazítjuk a tésztát.
  4. Majd apránként hozzáadjuk a maradék habot, laza körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
  5. Egy 24 cm tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük.
  6. Amíg hűl a mákos piskóta, addig elkészítjük a vaníliás tejszínes krémet.
  7. A mascarpone krémet a vaníliás cukorral, a pudinggal, 2 evőkanál porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük.
  8. A hideg tejszínt beleöntjük a habüstbe, felverjük kemény habbá.
  9. A mascarpone kémbe a fele tejszínt beleforgatjuk.
  10. A megmaradt tejszínt csillagcsöves habzsákba tesszük, ezzel díszítjük a torta tetejét.
  11. A tortát, kettévágjuk, ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk, a tetejét kirakjuk málnával, belenyomkodjuk a krémbe.
  12. Rátesszük a másik tortalapot, kidíszítjük tejszínrózsával, a rózsákat kirakjuk málnával, meghintjük porcukorral, 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 47
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás máktorta
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Finom.

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...