r
Nosalty Logó

Málnás máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Málnás máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    950 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 2928 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét beleöntjük a robotgép táljába, csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet, elektromos habverővel krémesre verjük.
  3. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált mákot, összekeverjük, veszünk ki a tojásfehérje-habból, fellazítjuk a tésztát.
  4. Majd apránként hozzáadjuk a maradék habot, laza körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
  5. Egy 24 cm tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, tűpróbáig sütjük. Rácson kihűtjük.
  6. Amíg hűl a mákos piskóta, addig elkészítjük a vaníliás tejszínes krémet.
  7. A mascarpone krémet a vaníliás cukorral, a pudinggal, 2 evőkanál porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük.
  8. A hideg tejszínt beleöntjük a habüstbe, felverjük kemény habbá.
  9. A mascarpone kémbe a fele tejszínt beleforgatjuk.
  10. A megmaradt tejszínt csillagcsöves habzsákba tesszük, ezzel díszítjük a torta tetejét.
  11. A tortát, kettévágjuk, ráhalmozzuk a krémet, elsimítjuk, a tetejét kirakjuk málnával, belenyomkodjuk a krémbe.
  12. Rátesszük a másik tortalapot, kidíszítjük tejszínrózsával, a rózsákat kirakjuk málnával, meghintjük porcukorral, 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás máktorta
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...