r
Nosalty Logó

Málnás-joghurtos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Málnás-joghurtos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Összesen 4616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2243 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 4616 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Elkészítés

Piskóta készítés

  1. Vegyük ki a piskóta hozzávalóit a hűtőből egy órával azelőtt, hogy elkezdünk sütni. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  2. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jön a tejföl és a vanília kivonat. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és az előző masszához keverjük. Ez egy elég masszív tészta lesz, ne ijedjünk meg, papírozott tortakarika aljában szépen simítsuk egyenesre.
  3. 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tortaformában(!!) hagyjuk kihűlni. Majd vágjuk körbe a piskótát, szedjük le az aljáról a papírt és tegyük vissza a tortakarikába.

Citromos, joghurtos réteg

  1. Főzött citromkrémet készítünk. A citromok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, kis lábasban felforraljuk.
  2. Addig összekeverjük a tojásokat a cukorral, a forró citromlevet állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd vízgőz felett az egészet besűrítjük (80 fok), de állandóan kevergetjük, mert senki se szereti a citromos rántottát...
  3. Átszűrjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatinokat. Várunk, míg kézmelegre hűl, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és elkeverjük. Most jöhet bele a görög joghurt. Kóstoljuk meg, ízlés szerint tehetünk még bele egy kis porcukrot, ha nem elég édes.
  4. Ráöntjük a tortakarikában hagyott piskótára, és hűtőbe tesszük (vagy fagyasztóba, ha türelmetlen típusok vagyunk), hogy megdermedjen a teteje.

Málnahab

  1. A málnát kiolvasztjuk, leöntjük róla a felesleges folyadékot.
  2. A málnát a cukorral összefőzzük kb. 5 perc alatt, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és a fél citrom levét. Szűrőn átpasszírozzuk a házi expressz lekvárunkat, majd az asztalon hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt lekvárunkhoz forgatjuk nagy, könnyed mozdulatokkal. A már megdermedt joghurtos rétegre halmozzuk és óvatosan elsimítjuk a tetején.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10527
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Ajánló

Két órát pihentetjük még a hűtőben, utána óvatosan körbevágjuk forró vízbe mártott (és utána szárazra törölt) késsel, így távolítjuk el róla a tortakarikát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Jó sütögetést!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

22 cm-es tortakarikára írom nektek, sokkal könnyebben kivitelezhető így, mintha keretben sütné az ember!

Hozzávalók

Piskóta készítés

Citromos, joghurtos réteg

Málnahab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...