Málnás-joghurtos kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hanele
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta készítés
-
8g vaj60 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
0 kcal
Citromos, joghurtos réteg
-
14g tojás17 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
28g görög joghurt28 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
Málnahab
-
0g lapzselatin1 kcal
-
17g málna9 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
Összesen
385
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta készítés
-
100g vaj717 kcal
-
95g cukor368 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0 kcal
Citromos, joghurtos réteg
-
165g tojás208 kcal
-
18g citromhéj8 kcal
-
120g citromlé26 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
330g görög joghurt340 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
Málnahab
-
2g lapzselatin7 kcal
-
200g málna104 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
4616
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta készítés
-
5.2g vaj37 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Citromos, joghurtos réteg
-
8.6g tojás11 kcal
-
0.9g citromhéj0 kcal
-
6.3g citromlé1 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
17.2g görög joghurt18 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
Málnahab
-
0.1g lapzselatin0 kcal
-
10.4g málna5 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
Összesen
238
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
385
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 274.9 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1569 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2244.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 532 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 943 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 758.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2283 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 845 mg
-
Retinol - A vitamin: 2243 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1540 micro
Összesen
4616
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
Piskóta készítés
-
10 dkg vaj
-
95 g cukor
-
130 g finomliszt
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
2 db tojás
-
80 ml tejföl
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Citromos, joghurtos réteg
-
3 db tojás
-
3 citromból nyert citromhéj
-
3 citromból nyert citromlé
-
15 dkg cukor
-
60 g vaj
-
330 g görög joghurt
Málnahab
-
80 g cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
250 ml habtejszín
Elkészítés
Piskóta készítés
- Vegyük ki a piskóta hozzávalóit a hűtőből egy órával azelőtt, hogy elkezdünk sütni. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
- A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jön a tejföl és a vanília kivonat. Átszitáljuk a lisztet a sütőporral és az előző masszához keverjük. Ez egy elég masszív tészta lesz, ne ijedjünk meg, papírozott tortakarika aljában szépen simítsuk egyenesre.
- 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tortaformában(!!) hagyjuk kihűlni. Majd vágjuk körbe a piskótát, szedjük le az aljáról a papírt és tegyük vissza a tortakarikába.
Citromos, joghurtos réteg
- Főzött citromkrémet készítünk. A citromok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, kis lábasban felforraljuk.
- Addig összekeverjük a tojásokat a cukorral, a forró citromlevet állandó keverés mellett hozzáöntjük, majd vízgőz felett az egészet besűrítjük (80 fok), de állandóan kevergetjük, mert senki se szereti a citromos rántottát...
- Átszűrjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatinokat. Várunk, míg kézmelegre hűl, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és elkeverjük. Most jöhet bele a görög joghurt. Kóstoljuk meg, ízlés szerint tehetünk még bele egy kis porcukrot, ha nem elég édes.
- Ráöntjük a tortakarikában hagyott piskótára, és hűtőbe tesszük (vagy fagyasztóba, ha türelmetlen típusok vagyunk), hogy megdermedjen a teteje.
Málnahab
- A málnát kiolvasztjuk, leöntjük róla a felesleges folyadékot.
- A málnát a cukorral összefőzzük kb. 5 perc alatt, majd hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és a fél citrom levét. Szűrőn átpasszírozzuk a házi expressz lekvárunkat, majd az asztalon hagyjuk kihűlni.
- A habtejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt lekvárunkhoz forgatjuk nagy, könnyed mozdulatokkal. A már megdermedt joghurtos rétegre halmozzuk és óvatosan elsimítjuk a tetején.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10527
- Feltöltés dátuma: 2015. november 08.
Ajánló
Két órát pihentetjük még a hűtőben, utána óvatosan körbevágjuk forró vízbe mártott (és utána szárazra törölt) késsel, így távolítjuk el róla a tortakarikát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Jó sütögetést!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Hanele
15 recept
22 cm-es tortakarikára írom nektek, sokkal könnyebben kivitelezhető így, mintha keretben sütné az ember!