Málnás-csokoládés love cake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
PpetraA
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Csokoládémousse
-
28g tojás35 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
21g étcsokoládé116 kcal
-
21g vaj152 kcal
-
0g só0 kcal
Málnahab
-
31g málna16 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Tészta
-
18g tojássárgája56 kcal
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
16g porcukor63 kcal
-
9g étcsokoládé48 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás, díszítés
-
4g dekorgyöngy15 kcal
-
27 kcal
-
14g színes cukorka54 kcal
-
13g málna7 kcal
Összesen
771
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Csokoládémousse
-
220g tojás277 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
170g étcsokoládé928 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
0g só0 kcal
Málnahab
-
250g málna130 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Tészta
-
140g tojássárgája451 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
70g étcsokoládé382 kcal
-
34 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás, díszítés
-
30g dekorgyöngy116 kcal
-
57g színes cukorka217 kcal
-
114g színes cukorka433 kcal
-
100g málna52 kcal
Összesen
6169
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
Csokoládémousse
-
10.6g tojás13 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
-
8.2g étcsokoládé45 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
0g só0 kcal
Málnahab
-
12g málna6 kcal
-
14.4g habtejszín42 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
Tészta
-
6.7g tojássárgája22 kcal
-
9.6g tojásfehérje5 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
-
3.4g étcsokoládé18 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás, díszítés
-
1.4g dekorgyöngy6 kcal
-
2.7g színes cukorka10 kcal
-
5.5g színes cukorka21 kcal
-
4.8g málna2 kcal
Összesen
297
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 114.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
771
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 365.9 g
-
Telített zsírsav 209 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2957 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4389.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 795 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 579 mg
-
Foszfor 1889 mg
-
Nátrium 879 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 649.7 g
-
Cukor 531 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 916.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2855 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 533 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 1846 mg
-
Retinol - A vitamin: 2792 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 676 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3062 micro
Összesen
6169
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
Csokoládémousse
Málnahab
-
300 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Tészta
-
7 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
-
130 g porcukor
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
Összeállítás, díszítés
-
3 ek dekorgyöngy
Elkészítés
Csokoládémousse
- A csokoládémousse-hoz 4 tojássárgáját fehéredésig keverünk 80 g porcukorral. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tojásos masszát vízgőz fölé helyezzük, és a mosogatóba hideg vizet töltünk. A tojásos masszát kb. 6 percig kevergetjük a vízgőz felett, majd azonnal a hideg vízzel megtöltött mosogatóba rakjuk, és a masszát ott is folyamatosan kevergetjük, addig, amíg le nem hűl.
- Ezután az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kisebb kockára vágott vajat és a tojásos-cukros masszát. A 4 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 20 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a csokis-tojássárgájás keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a keveréket. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
Málnahab
- A málnahabhoz a málnát krumplinyomóval kissé összetörjük, félretesszük. A habtejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az összetört málnát. Ezt is berakjuk a hűtőbe egy éjszakára.
Tészta
- A tésztát egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformában készíttettem, így a mennyiség egy ekkora tortaformához elegendő. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
- A torta tésztájához 7 tojássárgáját fehéredésig keverünk 60 g porcukorral. A tojássárgájához hozzáadjuk a lehűtött étcsokoládét és a 15 g keserű kakaóport. 5 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 70 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a tojássárgájás-csokis keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát.
- A csatos tortaforma aljára sütőpapírt rakunk. Három tésztalapra lesz szükségünk, ezért a tésztát próbáljunk meg úgy adagolni, hogy nagyjából egyforma vastag lapokat kapjunk (1-1,5 cm között). Mivel a tortalapokat külön sütjük, egy lap gyorsan, kb. 5-7 perc alatt megsül.
- Ha egy lap megsült, vegyük a formából, egy rácson hagyjuk kihűlni, végül húzzuk le róla a sütőpapírt. A tésztát elkészíthetjük előző nap vagy a torta összeállításának napján is.
Összeállítás, díszítés
- A tortatál aljára rakjuk az első tortalapot. Habzsák segítségével kis halmokat nyomunk a tésztalapra a két krémből felváltva. Ha megvagyunk az első réteggel, akkor óvatosan megszórtuk a tetejét ízlés szerint a színes cukorkákkal, dekorgyöngyökkel, és jól alaposan megszórjuk robbanós cukorral.
- A második réteggel is ugyanígy járunk el (tészta, krémhalmok, cukorszórás). A harmadik rétegnél, ez már a torta teteje lesz, annyit változtatunk az előzőhöz képest, hogy csak a tészta szélére teszünk a krémekből egy sort, a tészta közepére pedig friss málnát halmozunk. Végül dekoráljuk a különböző cukrokkal.
- Tálalásig a hűtőben tartjuk a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3407
- Feltöltés dátuma: 2017. június 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
PpetraA
4 recept
Milyen is a szerelem? Édes és olvadós, mint a málna, néha kesernyés, mint az étcsokoládé, és olykor pezseg, mint a robbanós cukor a szánkban. Én így tudtam definiálni a szerelmet ebben a kreációban. A recepteket általában lehet variálni, a hozzávalókat cserélgetni, esetleg kihagyni belőle ezt-azt. Ebből tortából egy dolgot ne hagyjatok ki: a robbanós cukrot, mert szerintem nagyon mókás kis dolog, és ez adja az én szerelem tortám lényegét. Szerencsére beszerezni sem túl bonyolult, mert a kis élelmiszerboltokban ma is lehet kapni.