r
Nosalty Logó

Málnakrémes-habos csavart torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnakrémes-habos csavart torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4467.1 g
  • Cink
    528 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 4801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgáját, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Egy sütőpapirral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Kivesszük, kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és a tészta aljáról a papírt lehúzzuk. Hűlni hagyjuk. Majd a piskótalapot éles késsel hosszában 5 darab kb. 5 cm-es csíkra vágjuk.
  3. A málnakrémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  4. A málnát a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasba tesszük, és lassú tűzön enyhén felmelegítjük. A zselatint a meleg málnában felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
  5. A túrót elkeverjük a már kihűlt málnával, majd hozzáadjuk a kemény habba vert tejszínt.
  6. A málnakrémet a piskótacsíkokra kenjük. Az egyik piskótacsíkot feltekerjük, és a tekercset egy tortástál közepére állítjuk. A többi megkent csíkot óvatosan köréje tekerjük, majd karimát pattintunk köréje.
  7. A tortát kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A karimát eltávolítjuk, majd a csavart tortát a tejszínhabbal bevonjuk. Végül tetszés szerint megszórjuk vagdalt pisztáciával, és málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5440
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkenés előtt éles késsel a piskótalap rövidebb oldalát is vágjuk egyenesre, hogy a feltekeréskor a csíkokat könyebben az előzőhöz lehessen illeszteni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek