r
Nosalty Logó

Málnakrémes-habos csavart torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnakrémes-habos csavart torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4467.1 g
  • Cink
    528 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.7 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2160 micro
Összesen 4801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgáját, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Egy sütőpapirral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Kivesszük, kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és a tészta aljáról a papírt lehúzzuk. Hűlni hagyjuk. Majd a piskótalapot éles késsel hosszában 5 darab kb. 5 cm-es csíkra vágjuk.
  3. A málnakrémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  4. A málnát a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasba tesszük, és lassú tűzön enyhén felmelegítjük. A zselatint a meleg málnában felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
  5. A túrót elkeverjük a már kihűlt málnával, majd hozzáadjuk a kemény habba vert tejszínt.
  6. A málnakrémet a piskótacsíkokra kenjük. Az egyik piskótacsíkot feltekerjük, és a tekercset egy tortástál közepére állítjuk. A többi megkent csíkot óvatosan köréje tekerjük, majd karimát pattintunk köréje.
  7. A tortát kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  8. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A karimát eltávolítjuk, majd a csavart tortát a tejszínhabbal bevonjuk. Végül tetszés szerint megszórjuk vagdalt pisztáciával, és málnaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5440
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkenés előtt éles késsel a piskótalap rövidebb oldalát is vágjuk egyenesre, hogy a feltekeréskor a csíkokat könyebben az előzőhöz lehessen illeszteni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...