Málnakrémes-habos csavart torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
15g cukor56 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g finomliszt38 kcal
-
24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
17g málna9 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
17g tehéntúró25 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A díszítéshez
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
4g pisztácia24 kcal
-
4g málna2 kcal
Összesen
400
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
286 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
200g málna104 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g tehéntúró294 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
50g pisztácia286 kcal
-
50g málna26 kcal
Összesen
4801
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
14.5g tojás18 kcal
-
9.2g cukor36 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
3.9g étkezési keményítő15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
10.5g málna5 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
10.5g tehéntúró15 kcal
-
21.1g habtejszín61 kcal
A díszítéshez
-
10.5g habtejszín31 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
2.6g pisztácia15 kcal
-
2.6g málna1 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.3 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
400
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.6 g
Zsír
-
Összesen 248.3 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4467.1 g
-
Cink 528 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 849 mg
-
Vas 410 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 1681 mg
-
Nátrium 607 mg
-
Réz 21 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545.7 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 943.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2073 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 51 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 242 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 892 mg
-
Retinol - A vitamin: 2031 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2160 micro
Összesen
4801
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.1 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
175 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
125 g finomliszt
-
75 g étkezési keményítő
-
2 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
200 g málna
-
6 db lapzselatin
-
100 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
200 g tehéntúró
-
400 ml habtejszín
A díszítéshez
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
5 dkg pisztácia
-
5 dkg málna
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojások fehérjét az apránként hozzáadott cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a sárgáját, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Egy sütőpapirral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
- Kivesszük, kb. 5 percig hűlni hagyjuk, majd cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és a tészta aljáról a papírt lehúzzuk. Hűlni hagyjuk. Majd a piskótalapot éles késsel hosszában 5 darab kb. 5 cm-es csíkra vágjuk.
- A málnakrémhez a zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
- A málnát a cukorral és a vaníliás cukorral egy lábasba tesszük, és lassú tűzön enyhén felmelegítjük. A zselatint a meleg málnában felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
- A túrót elkeverjük a már kihűlt málnával, majd hozzáadjuk a kemény habba vert tejszínt.
- A málnakrémet a piskótacsíkokra kenjük. Az egyik piskótacsíkot feltekerjük, és a tekercset egy tortástál közepére állítjuk. A többi megkent csíkot óvatosan köréje tekerjük, majd karimát pattintunk köréje.
- A tortát kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
- A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A karimát eltávolítjuk, majd a csavart tortát a tejszínhabbal bevonjuk. Végül tetszés szerint megszórjuk vagdalt pisztáciával, és málnaszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5440
- Feltöltés dátuma: 2011. június 29.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
Megkenés előtt éles késsel a piskótalap rövidebb oldalát is vágjuk egyenesre, hogy a feltekeréskor a csíkokat könyebben az előzőhöz lehessen illeszteni.