Mallorcai mandulás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
245
kcal
- 13% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
1468
kcal
- 13% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
245
kcal
- 13% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2251.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1002 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.4 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 156.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 636 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 976 micro
Összesen
1468
kcal
- 13% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy 20 cm-es átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját az átszitált porcukorral egy világos, krémes masszává keverjük.
- Hozzákeverjük a fahéjat, citromhéjat és a kikapart vaníliamagokat. Majd hozzákeverjük a mandulát is. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét.
- A masszát belesimítjuk az előkészített formába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
- Kivesszük, tortarácson hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 2091
- Feltöltés dátuma: 2016. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy 26 cm-es átmérőjű tortaformához a hozzávalókat egyszerűen megduplázzuk.