r
Nosalty Logó

Mallorcai mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mallorcai mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 1468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20 cm-es átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját az átszitált porcukorral egy világos, krémes masszává keverjük.
  4. Hozzákeverjük a fahéjat, citromhéjat és a kikapart vaníliamagokat. Majd hozzákeverjük a mandulát is. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét.
  5. A masszát belesimítjuk az előkészített formába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  6. Kivesszük, tortarácson hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2080
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 26 cm-es átmérőjű tortaformához a hozzávalókat egyszerűen megduplázzuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...