r
Nosalty Logó

Malibu torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Malibu torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Kókuszos-vaníliás krém

Rumos-tejszínes krém

Csokibevonat

896
Kalória
10.1g
Fehérje
81.6g
Szénhidrátok
59.2g
Zsír
36.5g
Víz
122g
Koleszterin
3.7g
Rost
57.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Kókuszos-vaníliás krém

Rumos-tejszínes krém

Csokibevonat

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Kókuszos-vaníliás krém

Rumos-tejszínes krém

Csokibevonat

Összesen 10733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Kókuszos-vaníliás krém

Rumos-tejszínes krém

Csokibevonat

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    709.8 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    285 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    1464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8614.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2492 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    3046 mg
  • Nátrium
    2136 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    978.8 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    437.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    589 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5228 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3738 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2075 micro
Összesen 10733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgáját és a többi hozzávalót csomómentesre elkeverjük.
  4. Kivajazzuk, kilisztezzük a formát, a fehérjéből készült habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és a formába öntjük.
  5. A tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Kb. 20 perc, amíg sül a piskóta, de a tűpróba a döntő.
  6. Ha kihűlt, hosszanti irányban cérnával legalább 3 részre szétvágjuk, de a 4 az ideális (az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan körbevágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszál áthúzásával kettémetsszük a tésztát).
  7. Aki szeretné, szeder vagy áfonyalekvárral nyugodtan megkenheti a tortalapokat, illeni fog a krémek ízéhez.

Kókuszos-vaníliás krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert vaníliapuding is belejöhet és a kókusz. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
  4. Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal.
  5. A torta alsó lapját ezzel a krémmel kenjük meg, a következő tortalap ráhelyezésre után a rumos krém következik, tortalap, majd ismét a kókuszos, és a tetejét ismét rumos krémmel kenjük meg.

Rumos-tejszínes krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert tejszín ízű puding is belejöhet és a rumaroma. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
  4. Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal.

Csokibevonat

  1. Gőz felett megolvasztjuk a margarint.
  2. Az olvadt margarinba beletesszük az apróra szelt étcsokoládé bevonó darabokat.
  3. Mikor megolvadt a csokoládé is, belekeverjük az olívaolajat.
  4. Megkenjük vele a torta oldalát, a tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Anyák napjára készült először a nagymamámnak. Nagy volt az öröm :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!