Malibu torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
1 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g víz0 kcal
Kókuszos-vaníliás krém
-
42g tej23 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
-
55 kcal
-
14 kcal
Rumos-tejszínes krém
-
42g tej23 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
14 kcal
Csokibevonat
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
1g olívaolaj6 kcal
Összesen
896
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
9 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
8g víz0 kcal
Kókuszos-vaníliás krém
-
500g tej280 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
171 kcal
Rumos-tejszínes krém
-
500g tej280 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
171 kcal
Csokibevonat
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
10733
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 32% Zsír
Piskóta
-
13.5g tojás17 kcal
-
2.5g cukor9 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g víz0 kcal
Kókuszos-vaníliás krém
-
15.3g tej9 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
3.1g kókuszreszelék20 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
Rumos-tejszínes krém
-
15.3g tej9 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.6g rumaroma0 kcal
-
1.4g tejszínízű pudingpor5 kcal
Csokibevonat
-
9.2g étcsokoládé50 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
Összesen
329
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
896
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.7 g
Zsír
-
Összesen 709.8 g
-
Telített zsírsav 228 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 285 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 159 g
-
Koleszterin 1464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8614.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 2492 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 659 mg
-
Foszfor 3046 mg
-
Nátrium 2136 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 978.8 g
-
Cukor 692 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 437.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5540 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 589 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 1254 mg
-
Retinol - A vitamin: 5228 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 3738 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2075 micro
Összesen
10733
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
8 db tojás
-
8 csapott ek cukor
-
8 csapott ek finomliszt
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek víz
Kókuszos-vaníliás krém
-
5 dl tej
-
50 g finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 g kókuszreszelék
-
1 csomag vaníliás pudingpor
Rumos-tejszínes krém
-
5 dl tej
-
50 g finomliszt
-
20 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 ml rumaroma
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
Csokibevonat
Elkészítés
Piskóta
- 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgáját és a többi hozzávalót csomómentesre elkeverjük.
- Kivajazzuk, kilisztezzük a formát, a fehérjéből készült habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és a formába öntjük.
- A tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Kb. 20 perc, amíg sül a piskóta, de a tűpróba a döntő.
- Ha kihűlt, hosszanti irányban cérnával legalább 3 részre szétvágjuk, de a 4 az ideális (az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan körbevágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszál áthúzásával kettémetsszük a tésztát).
- Aki szeretné, szeder vagy áfonyalekvárral nyugodtan megkenheti a tortalapokat, illeni fog a krémek ízéhez.
Kókuszos-vaníliás krém
- Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
- Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert vaníliapuding is belejöhet és a kókusz. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
- Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
- Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal.
- A torta alsó lapját ezzel a krémmel kenjük meg, a következő tortalap ráhelyezésre után a rumos krém következik, tortalap, majd ismét a kókuszos, és a tetejét ismét rumos krémmel kenjük meg.
Rumos-tejszínes krém
- Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
- Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert tejszín ízű puding is belejöhet és a rumaroma. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
- Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
- Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal.
Csokibevonat
- Gőz felett megolvasztjuk a margarint.
- Az olvadt margarinba beletesszük az apróra szelt étcsokoládé bevonó darabokat.
- Mikor megolvadt a csokoládé is, belekeverjük az olívaolajat.
- Megkenjük vele a torta oldalát, a tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1389
- Feltöltés dátuma: 2014. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyák napjára készült először a nagymamámnak. Nagy volt az öröm :)