Máktorta 8. - gesztenyés, őszibarackos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
33g vaj239 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g mák105 kcal
-
13g dió87 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
50 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
Összesen
900
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
120g mák630 kcal
-
80g dió523 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
420g őszibarack konzerv302 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
Összesen
5404
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
10.5g vaj76 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
17.4g tojás22 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
6.3g mák33 kcal
-
4.2g dió28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
13.2g gesztenyemassza24 kcal
-
22.2g őszibarack konzerv16 kcal
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 132.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
900
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 399.4 g
-
Telített zsírsav 186 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 1873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6339.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 2389 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 628 mg
-
Foszfor 2395 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.6 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 797.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2896 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 2723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1926 micro
-
β-crypt 383 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1609 micro
Összesen
5404
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojás
-
1 tk sütőpor
A töltelékhez
-
250 g gesztenyemassza
-
420 g őszibarack konzerv
-
3 dl habtejszín
-
5 ml rumaroma
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A diót, a mákot és a fahéjat is hozzáadjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és sárgájához hozzáadjuk.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
- A gesztenyepürét villával összetörjük, hozzáadjuk a rumaromát és az őszibarack levéből egy keveset.
- A tejszínt habbá verjük, és a gesztenyemasszához keverjük.
- A kihűlt tortát keresztben kettévágjuk, és a gesztenyekrémmel megkenjük, majd őszibarack-szeletekkel beborítjuk.
- Rátesszük a torta tetejét, és a krémmel betakarjuk, majd őszibarack-szeletekkel vagy tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9766
- Feltöltés dátuma: 2011. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
Egy reklámújságban találtam, nagyon megtetszett, és minden volt itthon, így elkészítettem. Finom lett.