r
Nosalty Logó

Máktorta 11. - mascarpone-s

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Máktorta 11. - mascarpone-s
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    394.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10300.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    4441 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    954 mg
  • Foszfor
    3623 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.8 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 5649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt. Egy tortaforma aljába helyezzünk sütőpapírt.
  2. Keverjük össze a mákot a liszttel és a sütőporral.
  3. A puha margarint keverjünk habosra a porcukorral, majd reszeljük bele a citrom héját.
  4. Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját egyesével adjuk a vajas krémhez, keverjük össze.
  5. A tojások fehérjét verjük krémes habbá a cukorral.
  6. Kanalazzuk a hab egy harmadát a vajas krémre, majd a többit is, és szépen dolgozzuk össze.
  7. Kis adagokban keverjük hozzá a lisztet. Öntsük a formába, majd süssük meg.
  8. A mascarpone-t keverjük el tejföllel és a vaníliás cukorral.
  9. Ha a tésztánk kihűlt, vágjuk ketté. Kenjük meg először áfonyalekvárral, majd a mascarpone-s krémmel. Helyezzük rá a tetejét, és kenjük meg ezt is.
  10. Tegyük hűtőbe 3-4 órára.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 620
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 85043
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Ráma receptes füzetben bukkantam rá erre a kis finomságra. 3 lapra is vághatjuk a tortát, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...