r
Nosalty Logó

Mákosguba-torta blange konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
blange
Mákosguba-torta blange konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Díszítés:

710
Kalória
15.8g
Fehérje
55.7g
Szénhidrátok
50.1g
Zsír
60.6g
Víz
233.5g
Koleszterin
8.7g
Rost
40.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta:

Krém:

Díszítés:

Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta:

Krém:

Díszítés:

Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta:

Krém:

Díszítés:

Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2456 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    1881 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1033 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 2847 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 382 kcal

Elkészítés

Tészta:

  1. A tojásfehérjét felverjük a citromlével, sóval, adagokban cukorral, óvatosan összeforgatjuk a darált mákkal, citromhéjjal.
  2. Sütőpapírral bélelt formában 180 fokon 20 percig sütjük. (Én 18 cm-es kapcsos tortaformában készítettem.)
  3. Letakarva hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. Összekeverjük a tojássárgáját, tejszínt, cukrot és a vaníliát (a rudat is beledobjuk).
  2. Egy keveset kiveszünk belőle, elvegyítjük a keményítővel.
  3. Gőz felett kevergetni kezdjük, majd lassan mehet bele a keményítős rész és a citromlé. Besűrítjük.
  4. Kihabosítjuk a vajat, belekeverjük, hagyjuk kihűlni.

Díszítés:

  1. A tortát félbevágjuk, krém fele középre, másik fele a tetejére kerül. Megszórjuk szeletelt mandulával, és éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Valamelyik nap eszembe jutott ez a svéd mandulatorta, ezért át is nyálaztam az internetet a receptért. A nagy lendületet követte a felismerés, hogy nincs itthon mandula, viszont minden (bejgli)helyzetre felkészülve volt mák! Így lett ez a hibrid. Hazafias lelkületűek nyugodtan hívják mákosguba-tortának.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!