r
Nosalty Logó

Mákos-szilvás süti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Sütemény teteje

Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Sütemény teteje

Összesen 992 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Sütemény teteje

Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 992 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Tészta

Sütemény teteje

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, majd a fehérjét is óvatosan hozzáadjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Sütemény teteje

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyedeljük őket. Majd a túrós tésztára rakjuk, és kevés fahéjjal megszórjuk. Végül a tetejére eritrittel kevert mákot szórunk.
  2. 180°-os sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1377
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diéta alatt is fogyasztható, finom szilvás süti.

Hozzávalók

Tészta

Sütemény teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...