r
Nosalty Logó

Mákos piskótatorta mascarpone krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DoktorChick
Mákos piskótatorta mascarpone krémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

511
Kalória
12.3g
Fehérje
36.6g
Szénhidrátok
34.9g
Zsír
62.8g
Víz
217g
Koleszterin
1.7g
Rost
14.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5892.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 3066 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját jól kikeverjük a 6 ek cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel.
  3. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral és a mákkal.
  4. A fehérjét kemény habbá verjük és a liszttel együtt óvatosan hozzákeverjük a cukros sárgához. Ügyeljünk rá, hogy ne törjük össze a habot!
  5. A tésztát a sütőpapírral kibélelt (formára vágva) vagy margarinnal, liszttel kikent 26 cm-es tortaformába töltjük, és 20 percig sütjük. Ne nyitogassuk a sütőt, különben összeesik a piskóta! Akkor van kész, ha a tészta elválik a forma oldalától.
  6. A sütőben hagyjuk hűlni egy kicsit, majd vegyük ki, szükség esetén húzzuk le róla a sütőpapírt, amíg meleg, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
  7. Krém: A mascarpone-t keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű cukorral (én nem raktam bele túl sokat, szerettem volna, ha kicsit savanyú marad), és a meggybefőtt levéből is adjunk hozzá kb. 1 dl-t. Keverjünk bele annyi meggyet, hogy a tetejére maradjon pár szem díszítésnek.
  8. A habtejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a meggyes mascarpone-hoz.
  9. Vágjuk ketté a piskótalapot, a krém felét töltsük a két lap közé, a másik felét pedig a tetején oszlassuk el. Díszítésként használjuk pár szem meggyet. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Anyukám születésnapjára készült ez a torta, aki nagyon szereti a mákot. Nagyon sokféle receptet láttam, szerettem volna valami viszonylag egyszerűt, de nagyszerűt. :) Innen jött a sima piskóta, amit feldobtam egy kis krémmel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus chiffon torta

Ez egy klasszikus Chiffon torta. Nagyon finom, nagyon tejszínhabos, és könnyű a piskóta állaga (amit kicsit macerás elkészíteni, de szerintem megéri:).  Természetesen lehet variálni ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!