r
Nosalty Logó

Mákos-mézes kocka almatöltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-mézes kocka almatöltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

szóráshoz

Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

szóráshoz

Összesen 3003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

szóráshoz

Összesen 183 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3654.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 3003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

szóráshoz

Elkészítés

tészta

  1. Először elkészítjük az almatölteléket. Ehhez nincs is más dolgunk, mint az almákat meghámozni és apró kockára felvágni. Ezután tegyük egy lábasba, kanalazzunk rá két evőkanálnyi barna cukrot, adjuk hozzá a fahéjat és a rumot, majd lefedve pároljuk puhára kb. 20-25 perc alatt.
  2. A tésztához keverjük össze a lisztet a sütőporral, a csipetnyi sóval és a mákkal. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót is, azaz a kockára vágott vajat, a vaníliacukrot, a tojást, a mézet és a tejet. Kézzel alaposan gyúrjuk össze. Finom, lágy, könnyen formázható tésztát kapunk. Ezt válasszuk két részre, és lisztezett felületen nyújtsuk ki mindkettőt tepsi méretűre.
  3. Az első tésztalapot helyezzük a kivajazott tepsire. Ujjainkkal egyenlítsük el, hogy legyen mindenhol egyforma vastagságú a tésztaalap. Egy hegyes villával szurkáljuk meg, hogy a gőz szabadon tudjon távozni és a tésztánk alaposan süljön át.
  4. Ezután egyenletesen kenjük le a baracklekvárral a tésztát. Ha ezzel végeztünk, halmozzuk rá az almatölteléket is a baracklekváros alapra. A második réteget ekkor rakjuk rá, szépen egyenlítsük el, és ha kell, „foltozzuk ki” a tésztát, sehol se jöjjön ki a töltelék. Majd ezt is óvatosan szurkáljuk meg a hegyes villával.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük készre. Kicsit várjuk meg, míg kihűl, majd hintsük meg porcukorral. Kockára szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2616
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom imád mindent, ami a mákos, így gyakran készítek ilyen sütiket. Ez az egyik nagy kedvenc... finom rumos-fahéjas almatöltelékkel. :)

Hozzávalók

tészta

töltelék

szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...