Mákos málnafagyi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szofika
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
Összesen
686
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 32.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 877.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
686
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk simára.
- Öntsük az alapot a fagyigépbe, és bízzuk rá a munkát.
- Ha nincs fagylaltgépünk, tegyük a masszát műanyag dobozba, és félóránként keverjük át botmixerrel, hogy ne kristályosodjon le. Ismételjük ezt többször a kívánt állag eléréséig.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2797
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.
Ajánló
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, nem szükséges a fagyi alapot hűteni, ha viszont friss gyümölcsből készítjük, 4-5 órára hűtőbe vagy fél órára fagyasztóba kell tenni az alapot, mielőtt a fagyigépbe kerül. A fagyigép tartálya mindig legyen jó alaposan behűtve!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szofika
104 recept
Furcsa párosnak tűnhet a málna és a mák fagyiban, de nagyon tuti kombináció!!! Mákimádóknak kötelező darab! Igazán finom, kissé savanykás, krémes fagyi ez, érdemes kipróbálni, amíg tart a nyár.:)