r
Nosalty Logó

Mákos krémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Mákos krémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

972
Kalória
16.2g
Fehérje
82.5g
Szénhidrátok
65.4g
Zsír
51.8g
Víz
235g
Koleszterin
6.9g
Rost
43.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Összesen 5837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1710.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    392.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10262.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    3821 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    3698 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2623 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

Gyúrt tészta

  1. A gyúrt tésztához a hozzávalókat géppel összedolgozzuk.
  2. Két részre osztjuk. Kinyújtjuk mindegyiket egyformára, és az egyiket 23x32 cm-es tepsibe téve világosra sütjük, félretesszük hűlni.
  3. A másik lapot másik tepsibe helyezzük, és alá lisztezünk. Szükségtelen kenni, feltéve, ha bevonatos a tepsi.

Piskóta

  1. A szokásos módon piskótát keverünk a hozzávalókból, ezt a másik lapra kenjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 160-170 fokon megsütjük.

A krémhez

  1. A krémhez a vajat kikeverjük a cukorral, a pudingport, a 3 dl tejjel elkeverjük, és pudingot főzünk belőle.
  2. Ha a vajas krém és a puding egyforma hőmérsékletűre hűlt, összekeverjük. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép egynemű lesz, és nem csapódik ki belőle semmi. Ez a krém kerül a már kisült, és kihűtött tésztára. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.

Csokimáz

  1. A csokimázat, amihez a gőz felett megolvasztott tej bevonó és 3 evőkanál olaj elegyét simára keverünk, a fedőlapra kenjük. A sütemény tetejére fehér csokit is lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x32

Már nem is emlékszem, hol találkoztam ezzel a recepttel, de rögtön megtetszett, ahogy megláttam. Nagyon finom. A mákot ne túlozzuk el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!