r
Nosalty Logó

Mákos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mákos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Összesen 5837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1710.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 972 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    392.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10262.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    3821 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    3698 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2623 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5837 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Elkészítés

Gyúrt tészta

  1. A gyúrt tésztához a hozzávalókat géppel összedolgozzuk.
  2. Két részre osztjuk. Kinyújtjuk mindegyiket egyformára, és az egyiket 23x32 cm-es tepsibe téve világosra sütjük, félretesszük hűlni.
  3. A másik lapot másik tepsibe helyezzük, és alá lisztezünk. Szükségtelen kenni, feltéve, ha bevonatos a tepsi.

Piskóta

  1. A szokásos módon piskótát keverünk a hozzávalókból, ezt a másik lapra kenjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 160-170 fokon megsütjük.

A krémhez

  1. A krémhez a vajat kikeverjük a cukorral, a pudingport, a 3 dl tejjel elkeverjük, és pudingot főzünk belőle.
  2. Ha a vajas krém és a puding egyforma hőmérsékletűre hűlt, összekeverjük. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép egynemű lesz, és nem csapódik ki belőle semmi. Ez a krém kerül a már kisült, és kihűtött tésztára. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.

Csokimáz

  1. A csokimázat, amihez a gőz felett megolvasztott tej bevonó és 3 evőkanál olaj elegyét simára keverünk, a fedőlapra kenjük. A sütemény tetejére fehér csokit is lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kapunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4179
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos krémes
Zsuzsamama56 322 recept

Már nem is emlékszem, hol találkoztam ezzel a recepttel, de rögtön megtetszett, ahogy megláttam. Nagyon finom. A mákot ne túlozzuk el.

Hozzávalók

Gyúrt tészta

Piskóta

A krémhez

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...