r
Nosalty Logó

Mákos huszárfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Mákos huszárfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3945.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a sóval és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. A tojássárgákat egyenként adjuk hozzá, és jól belekeverjük. Beledolgozzuk a mákot, majd adagonként hozzákeverjük a lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. A liszt mennyisége alapanyagtól függően lehet több-kevesebb. Túl sokáig gyúrni nem szabad. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd 2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  3. A tésztát mérleggel 20 g-os részekre osztjuk, majd golyókat formálunk, és a tepsire helyezzük őket. Egy fakanál végével mélyedéseket alakítunk ki a golyókban, vigyázva, hogy ne lyukasszuk át őket. Egy habzsák vagy kiskanál segítségével az átkevert lekvárt a mélyedésekbe töltjük.
  4. 12-15 percig sütjük a huszárokat, majd kihűtjük, és egy süteményes dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 3105
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos huszárfánk
NapsütötteVidékünkön 175 recept

A karácsonyi klasszikus huszárfánk mákos változata. Roppant egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb! A mák helyett 100 g diót is adhatunk a tésztához, így diós huszárfánkokat kapva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...