r
Nosalty Logó

Mákos gombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Mákos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 2678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A gombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 447 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5589.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    2797 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 2678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A tejet és a vizet a sóval felforraljuk. Beleöntjük a réteslisztet és kavargatjuk, amíg megdagad (összeáll). Hagyjuk kihűlni.
  2. Egy nagy lábasban vizet forralunk.
  3. A kihűlt tésztához hozzágyúrjuk a tojást, további rétesliszttel segíthetjük a tészta összeállítását. (A tészta eléggé ragadós!)
  4. A tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk fel. (A mennyiségből körülbelül 16 gombóc lesz.) Mindegyik közepébe egy evőkanálnyi szilvalekvárt ültetünk. A gombócokat óvatosan összezárjuk, vigyázva, hogy a lekvár mindenhol bennmaradjon.
  5. Az enyhén sózott, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Ekkor tálba kiszedjük, olvasztott margarinnal meglocsoljuk. Cukros mákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 12316
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Ajánló

Ha hétköznapi vacsorának szánjuk, akkor érdemes a réteslisztet és a tejet reggel összefőzni. Pár perc alatt megvan, viszont van bőven ideje, hogy kihűljön, amíg elkészülünk reggel, és utána hűtőben várhatja, míg este gyorsan gombócot gyúrunk belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem a szokásos szilvás vagy gőzgombóc. A kettő keveréke.

Hozzávalók

A gombóchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...