r
Nosalty Logó

Mákos-almás buci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mákos-almás buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 3795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4487.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1871 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.4 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 3795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 ek langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd adjunk hozzá 1 tk cukrot és 2 ek lisztet. Pihentessük meleg helyen.
  2. Adjuk a többi liszthez a sót, a maradék cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt és a megolvasztott vajat. Dolgozzuk bele a maradék tejet, majd pihentessük.
  3. A töltelékhez hámozzuk meg az almát, és reszeljük le. Tegyük lábosba az almát egy kevés vízzel, a mákkal, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, majd főzzük puhára.
  4. A tésztából formázzunk 16 lepényt, és csomagoljunk mindegyikbe egy kevés tölteléket. Kenjük meg őket olajjal, tegyük tepsibe, és szórjuk meg egész mákkal. Süssük előmelegített sütőben 30 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11222
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

A családunkban a mákos dolgokkal nem lehet melléfogni, pláne, ha kelt tésztával párosul.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...